TUTUK GERÇEĞİ

Yayınlama: 21.02.2024
A+
A-

TUTUK başkan enteresan bir profil bana göre…
Bazen çok özgür , bazen de aşırı statükocu bir siyasi lider .
Bunların üstüne , biraz vizyonerlik yönünde sıkıntısı var gibi bir görüntüsü var .
Devlet yatırımlarında inanılmaz istekli ve aktif ; yenilikçi , devrim niteliğindeki yatırımlar için ise bir o kadar da ürkek nedense.
Partisi içinde , iki milletvekili ve il başkanı ile ilişkilerinde son derece dengeli . Hepsine eşit mesafede. Bu özelliği onu gurup çekişmelerinden , radikal veya merkez zihniyetli parti içi dengelerin her iki tarafı içinde ILIMLI bir davranış içinde olabilme becerisi , onun parti içinde yıpratılmasını engelliyor.
Ama , NUTUK dağıtması , ATATÜRKÇÜ özelliğini sık sık vurgulaması , parti içindeki bazı cemaatçi yapıları az da olsa rahatsız etmiyor değil.
CHP adayının propaganda çalışmalarında eşi yerine hanım asistanı ile sahada olmasının aksine , Tutuk’un zarif ve çağdaş eşi ile sahalara inmesi , eşi hanımefendinin artı olarak Emine ERDOĞAN’vari bir şekilde, ayrıca siyasi ve sosyal çalışmaların içinde tüm enerjisi ile olması TUTUK şahsında muhalif seçmenin bile takdirini ve sevgisini hatırı sayılır derecede sandığa yansıtacağına eminim .
Bir defa TUTUK , inkar edilemeyecek kadar sempatik bir siyasi lider. İticiliği hiç yok .
Esnaf ziyaretlerinde özellikle muhalif seçmeni seçmesi ve bir ihtiyaç, bir problem durumunda kendisine başvurulmasını isteyip bizzat şahsi telefonunu vermesi muhteşem bir EMPATİ hareketi.
Yani TUTUK rakibinin aksine tam anlamı ile bir HALK adamı !
Şuan ki kampanya sürecinde günde iki serum takviyesi ile çalışıyor. Bu serum olayı benzetme değil bir gerçek ! Güne sabah kaçta başladığı belli ama, eve sabaha karşı saat kaçta döneceğini kendisi bile bilemiyor.
Partisinin ve kendi programının tamamına , bir diğerini ihmal etmeden yetişiyor. Bununla yetinmiyor , basket , futbol maçlarına , sanat etkinliklerine , nikah törenlerine hala etkin bir şekilde katılım sağlıyor.
Ve tüm bu stresli , yoğun trafik içinde yüzündeki o gülümseme hiç eksik olmuyor. Hem de bazıları gibi sahte değil .
Şimdi buraya kadar MUSTAFA TUTUK bazında herşey çok güzel . İşin birde başka yönü var inkar edemeyeceğimiz. Ülke genelinde ekonomi yerlerde…Pazarcı esnafı aç .. Çünkü emeklide para yok… Emekli değil ay sonunu , ayın ilk haftasına zor ulaşıyor . Sonrası allah kerim vaziyette.
Çoluğu-çocuğu üniversitede olan ebeveynler , gurbette okuyan çocuklarına rahatça maddi destek veremiyor. Çünkü ev kiraları arşa çıkmış durumda. İnanıyorum ki bu sene için kayıt dondurup baba ocağına dönen talebe çokça. Çünkü Antalya’da durum böyle .
Kısacası TENCERE BOŞ oldu mu ; HÜKÜMETLER gider ! Bu bir siyaset gerçeğidir. Çünkü halkta artık bıçak kemiğe dayanmayı geçti bile .
Tüm bu genel durumlar , TUTUK’un en büyük engeli.
Ve TUTUK’da bunun bilincinde .
Ne varki bu seçim sonuçlarına göre ne olursa olsun Ankara’da hükümet değişmeyecek bittabi ki. Ama seçim sonuçları en azından merkezi hükümette UYARI etkisi yapacaktır. Sonrası emeklinin hesabı gibi allah kerim.
Olaya global açıdan bakarsak :
Yerel seçimlerde , genel de partiye değil ADAY PROFİLİNE oy verilir.
Seçilecek başkanın , bölgeye yatırım gelmesi açısından HÜKÜMET tarafından olması makul sebeptir.
İnkar edemeyeceğimiz bir şekilde bu seçimde durumlar biraz farklılık arz ediyor . Çünkü bu seçimde ne adaylar , ne plan-projeler dolayısı ile vaadler , ne de coşku, hiçbir seçim dönemlerinde olduğu kadar etken değil. Bu seçimde en etken unsur TENCERE-TAVA olayı !
Ha ; iktidar , mevcut muhalefete geçerse , tencere –tava dolacak mı ? Sanmıyorum . Hatta daha da boşalabilir , hatta musakkayı bile üç kişilik kahve cezvesinde yapmak durumunda kalabiliriz . Çünkü görüşüme göre mevcut muhalefetin iktidara gelmesi durumunda kadrolaşma kapasitesi yeterli değil gibime geliyor.
Yerelde de kadro yapısı böyle maalesef . Açıklanan belediye meclis üyeleri listesinde CHP’nin birinci sıra adayının Çiftlikköy İYİ parti üyesi olduğundan anlayabiliriz. Demek ki ; belediye meclis üyelikleri içinde bile partinin birinci sıraya konulacak bir parti üyesi yok ! Yerelde böyleyse merkezi hükümette neler olur tahmin bile etmek istemiyorum . HAFAZAN ALLAH !
Bir Kemalist olarak , CHP’nin yerelde bari kazanmasını istiyorum . Ama sonrasında pişman olup olmayacağımı bilemiyorum doğrusu .
GÜREL & DOĞANCI BROTHERS COMPANY’nin yeni dizayn ettiği kadrolara sahip CHP’ye güvenemiyorum maalesef.
Yalova’da oy kullanacak olsaydım , GÜREL bilinmezine mi oy verirdim ; yoksa bildiğim TUTUK bilinirliğine mi oy verirdim tam emin değilim. Ama sanki riski almadan , bilinir olanı seçerdim diye düşünüyorum .
Netice de o kadar mutluyum ki ; Yalova’da oy kullanmıyorum . Dolayısı ile bir vebal üstlenmiyorum .
Allah Yalova seçmeninin yardımcısı olsun.
Bir dokundurmam var maalesef. O da şu : Yalova CHP seçmeni , Yalova örgütünde etkin olamadı , seçimlerde Yalova’ya nasıl etkin olacak bilemiyorum!
Saygılarımla
HADİ TONAROĞLU

Yazarın Son Yazıları
19.12.2022
17.09.2023
05.08.2022
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.