VALİ KAYA HATİCE NİNE’NİN EVİNE KONUK OLDU

VALİ KAYA HATİCE NİNE’NİN EVİNE KONUK OLDU
Yayınlama: 15.03.2024
A+
A-

Manevi Evlat Projesi kapsamında 84 yaşındaki Hatice Aydın’ın evine konuk olan Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya yaşlı kadının sorunlarını dinleyerek taleplerini öğrendi.

Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya ve Yalova Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Arif Laçin, Manevi Evlat Projesi kapsamında 84 yaşındaki Hatice Aydın’ın evine konuk oldu. Burada yaşlı kadınla uzun uzun sohbet eden Vali Kaya kendilerini de evladı kabul etmesini isteyerek, her zaman yanlarında olmayı sürdüreceklerini ifade etti. Devletin yaşlılarla ilgili çok önemli projeleri sürdürdüğünü Manevi Evlat Projesi’nin de bu projelerden birisi olduğunu dile getiren Kaya, yaşlı kadının sorunlarını ve taleplerini dinlemeyi de ihmal etmedi.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Hatice Aydın ise, Yalova Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’nün kendisini hiç yalnız bırakmadığını ifade ederek teşekkür etti.
Yalova Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Arif Laçin ise Manevi Evlat Projesi hakkında Vali Kaya’ya bilgiler aktardı.

Manevi Evlat Projesi Nedir?

Manevi Evlat Projesi, özellikle tek başına yaşayan yaşlılarımıza yönelik psiko-sosyal destek sağlamayı, temizlik ve sağlık bakım hizmetlerini sunmayı hedefleyen bir sosyal sorumluluk projesidir. 65 yaş ve üzeri bireylerin yaşam sınırlarını koruyarak desteklenmesini ve kadınların iş hayatındaki istihdamını artırmayı amaçlar. Proje, yaşlılarımızın evlerinde haftada bir gün temizlik, yemek, kişisel bakım gibi hizmetlerin yanı sıra, kamu hizmetlerine ulaşımlarının sağlanmasını da kapsar. Yalova’da başlatılan bu proje, yaşlılarımızın hayat kalitesini artırma ve onlara manevi bir evlat sıcaklığı sunma amacı taşımaktadır.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.