YALOVA YEREL SEÇİMLERİ

Yayınlama: 29.01.2024
A+
A-

Merhabalar, değerli okuyucuları . Bu haftaki, yazımın konusu, yaklaşan 31 Mart seçimleri, Yalova il  ve ilçelerdeki adayların durumu.

İlk olarak ,Yalova’yı değerlendirmek ,istiyorum .Belki ,diğer aday arkadaşlar ,bana kızacak ,yapma abi diyecekler. Ama görünen, şu ki, Yalova’da AKP’nin adayı ,Mustafa Tutuk ile CHP’nin adayı Mehmet Gürel,  en güçlü ,iki aday. Yarış bu iki aday arasında ,geçecek gibi görünüyor. Bu günlerde sanki, genel hava biraz Mustafa Tutuk’tan tarafa görünsede, Mehmet Gürel şu andaki,  iyi  seçim  çalışmasını, sürdürür ,kendi partisi içindeki, küskünleri yanına çekerse ve diğer muhalefet partilerinin seçmeni ile sandık ittifakını gerçekleştirirse ,şansını artırır.

Mustafa Tutuk’un ,en büyük şansızlığı Akp iktidarının kendilerine reva gördüğü  , açlık sınırının altında maaşa kızan ,emeklilerin ,bu seçimde partisini cezalandırmak İçin oy vermemesi olacaktır. Bu arada şu ana kadar, iyi parti ve Dem partileri adaylarını belirlemediğinden ve MHP Başkan adayı çıkarmayacağı İçin onları değerlendirmemin dışında tutuyorum. Diğer yarışan partilerin, birbirinden değerli, adayları var. Ama bu seçim, sanki iki başlı bir seçim olacağı İçin onlara ben fazla şans tanımıyorum.

İlçelere gelince önce Altınova ilçemizi değerlendirelim. Altınova’da başarı ile hizmet yapan, mevcut belediye başkanı ,Dr Metin oral aday yapılmadı. Onun yerine, daha önce ,Altınova kaymakamlığı yapmış ,Regaip Ahmet Özyiğit aday gösterildi.  Kendisinin, bildiğim kadarı ile  kaymakamlık dışında, Altınova’yla, pek ilgisi yok.

CHP adayı Yasemin Fazlaca ,geçen seçim Metin Oral gibi ,güçlü bir adayın ,karşısında ezilmeden, seçimi 260 oyla kaybetmişti. Bu seçimi bana göre Yasemin Fazlaca alır gibi geliyor.

Gelelim Çiftlikköy ilçemize.

Burada ,10 yıl belediye başkanlığı yapan ,Ali Murat Silpagar Yalova  il teşkilatın ,kadrine uğrayarak ,aday yapılmadı . Onun yerine Yalova devlet hastanesinde, başarı ile görev yapmış, benimde doktorum, kardiyolog doktor Recep Hacı, aday oldu.

CHP de ise Harita mühendisi, daha öncesinde belediye Meclis üyeliği yapmış ,Adil Yele kardeşimiz aday.

İki adayda çok güçlü Çiftlikköy’de yarışın bu iki aday arasında, geçeceğini kazananın, çok az farkla ,ipi önde göğüsleyeceğini ,tahmin ediyorum.

Yalova’nın en az nüfusa sahip, Bir diğer ilçemiz, Termalde mevcut belediye başkanı Sinan Acar, Akpnin adayı. CHP’nin adayı ise bayan bir aday, Sabriye  Sultan Yalçın oldu. CHP adayını daha önce hiç siyaset arenasında görmedim ve tanımıyorum. Termalde, güçlü akrabalık bağları, her zaman seçimin belirleyicisi olmuştur. Yine bu seçimde, kurucu belediye başkanı, dünya güreş şampiyonumuz, Sırrı Acar abinin oğlu, Akp adayı Sinan Acar ,bu seçimi büyük bir farkla ,alır gibi gözüküyor.

Sahil ve sayfiye yeri ilçelerimizden ,Çınarcık’ta biri yeni ,diğeri bir önceki belediye başkanı ,olan iki güçlü aday meydana çıktı. Mevcut belediye başkanı Numan Soyer AKP’den aday .önceki dönem, belediye başkanı Avni Kurt ,CHP’den aday oldular. Bir önceki seçimi, Avni kurt 17 oyla kaybetmişti.

Şimdi o seçimin ,rövanşı bir seçim olacak. Numan Soyer, Çınarcık’ın CHPli Erkul ailesinden  Aykut Erkulu yanına alması ,kendisine büyük bir avantaj ve moral sağladı. Ben Çınarcık yarışanında başa baş geçeceğini tahmin ediyorum.

Bir diğer sayfiye ve Termale sahip, Armutlu ilçemize gelince, burada Cumhur ittifakının iki üyesi Akp ve MHP arasında ,kıran kırana bir seçim yarışı olacak. AKP’nin adayı benim çok sevdiğim, MHP il başkanlığım sırasında yönetim kurulu üyem, şimdilerde, AKP belediye Meclis üyesi ,Cengiz Aslan kardeşim..

MHP’nin adayı ise mevcut belediye Başkanı Mustafa Tokat. Mustafa Başkan yerelde iktidar olmanın, Cengiz Aslan ise iktidar partisinin adayı olması avantajı ile mücadele edecekler.

Armutluda da çok çetin ,bir belediye başkanlığı yarışına ,hazır olsun seçmenler. Bu ilçemizde de, kazanan çok az bir farkla seçimi, kazanacak.

İşte size, 31 Mart günü Yalova ve ilçelerinde yapılacak seçimlerle, ilgili kamuoyuna yansıyan, adaylarla ilgili benimde düşüncelerimi katarak hazırladığım ,bir değerlendirme yaptım.

Bu yazıdaki düşünceler tarafıma aittir. Katılmayan arkadaşlara da saygı duyarım.

İki ay sonra herkes boyunun ölçüsünü alır diyorum.

Yapılacak seçimlerin Yalova’mıza hayırlı olmasını diliyorum.

Yazarın Son Yazıları
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.