YALOVA SEÇİMLERİ

Yayınlama: 20.02.2024
A+
A-

Bu gün itibarı ile bütün siyasi partiler, belediye Başkan ve belediye Meclis üyesi adaylarını, il ve ilçe seçim, kurullarına bildirildi.

Bundan sonra, geçici listeler açıklanacak, sonrasında, istifa veya başka nedenlerle boşalanların yerine, partiler yeni isimleri bildirecekler. Ve listeler böylece, kesinleşmiş olacak. 31 Marta, sandık başına gidip, oyumuzu verip bizi 5 yıl yönetecek, Belediye başkanlarımızı ve Meclis üyelerini, il genel Meclis üyelerini belirleyeceğiz.

Yalova’da seçim, bayağı çekişmeli geçecek gibi. Burda size yaşadığım, bir anıyı anlatacağım. 2014 seçimleri idi. Akp adayı, mevcut belediye başkanı, Yakup Koçal, CHP adayı ise Vefa Salmandı. Seçim, kafa kafaya geçiyordu. Belediye başkan yardımcısı, olan dostum Nurettin Yılmaz’a uğradım. İçerde Murat bozacı, Nurettin Yılmaz, rahmetli Kenan Sürbahanlı, rahmetli Hikmet Yavuz ve başka arkadaşlar vardı. Hepsi, çok eski ve iyi arkadaşlarım, oldukları İçin, kendilerine takıldım. Arkadaşlar, niye oturuyorsunuz, seçim var, çıkın sahaya çalışın dedim. Murat Bozacı, telefonunu açarak bana göstermeye ve Erol Abi, biz seçimi farklı kazanıyoruz, bak anket yaptık, bütün mahallelerde öndeyiz dedi.

Bende Murat kardeşim, bırak anketi, çarşı, pazar, senin anketin gibi değil dedim. Oda gülerek, nasıl abi dedi. Bende seçim, kafa kafaya geçiyor, kimi görsem, Vefa Salmana oy vereceğiz. Yakup Koçal’a vermeyeceğiz diyor dedim. Bu seçimi, Ya Yakup Başkan, yâda Vefa Salman az bir oy farkı ile kazanacak dedim. Seçim sonuçlandığındadır, gerçekten, Vefa Salman, Belediye başkanlığını, bir kaç oy farkla kazandı.

Bu günde, CHP adayı Mehmet Gürel ve Akp adayı Mustafa Tutuk, arasında at başı bir seçim yarışı geçiyor. Yine yarışı önde bitiren, az bir farkla kazanacak. Akp adayı, Mustafa Tutuk aslında çok iyi bir aday ama Meclis listesinde yapılan yanlışlar, emeklilerin mevcut hükümeti cezalandırmak İçin, AKP’ye oy vermeyecek olması, şansını bayağı azaltıyor.

Mehmet Gürel ve CHP, çok iyi bir seçim çalışması, yürütememelerine rağmen, bu günki ortamın, konjonktüründen dolayı, seçime ortak oldular. Yukarıda durum bu.

Diğer partilere gelince, gözlemlerim şöyle. Yeniden Refah Partisi Adayı Ayhan Polat, Memleket partisi adayı Fatih Elönü ve Gelecek partisi adayı Kürşat Emre Candır, iyi
Çalışıyorlar ve iyi bir oy alacaklar. İyi Pari adayı benim çok sevdiğim, Genç kardeşim Halil İbrahim Tokay, son anda çıktı. İyi partide çok istifalar olduğunu görüyor ve duyuyorum.

Bu yüzden şansı çok zayıf.

Ama kendisini gösterdiği cesaret ve öz güvenden, dolayı kutluyorum. İlçelere gelince Altınova ve Çınarcık’ta CHP önde, Termal’de AKP, Armutlu ve Çiftlikköy
‘de CHP ve Akp arasında, gözüküyor belediye başkanlığı seçimleri.

Bunlar benim, seçim sathı mahallinden, gözlem ve tespitlerim. İbrahim uzunun seçildiği seçimleri, Yakup Koçak’ın ikinci seçimini ve Vefa Salman’ın İlk ve ikinci seçildikleri seçimlerinde de tahminim tutu.

Bu seçimdeki tahminimi şimdilik yazmayacağım. Ama özelden soranlara söylerim. Bu seçimlerin, ülkemize ve Yalova’mıza hayırlı olmasını diliyorum.

Bu seçimi, sesiz çoğunluk dediğim 10 bin lira maaşa mahkum edilen açlık sınırının altında yaşam süren, emekliler ve onların yakınları belirleyecektir.

 

 

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.