YALOVA’DA YILIN AHİSİ ERDAL KARDAŞKO

YALOVA’DA YILIN AHİSİ ERDAL KARDAŞKO
Yayınlama: 18.09.2023
A+
A-

Yalova’da 36. Ahilik Haftası kutlama etkinlikleri kapsamında Yalova’da Yılın Ahisi seçilen 50 yıllık terzi Erdal Kardaşko, Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk’u makamında ziyaret etti.

18-24 Eylül 2023 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Ahilik Haftası etkinlikleri kapsamında Yalova Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (YESOB) Başkanı Mustafa Bozkurt, Yalova Esnaf Odası Başkanı Necati Erbul, yılın ahisi seçilen Erdal Kardaşko, yılın kalfası seçilen Murat Çuğalır, yılın çırağı seçilen Uğur Boran Dönmez ve Ahilik Tertip Komitesi üyeleri Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk’u makamında ziyaret etti.

Yalova’da Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliğine kayıtlı toplam 9 bin 800, Yalova Ticaret ve Sanayi Odası’na kayıtlı 6 bin olmak üzere toplamda yaklaşık 16 bin esnaf-ticaret erbabının bulunduğunu söyleyen YESOB Başkanı Mustafa Bozkurt, Ahilik Haftası etkinlikleriyle ilgili Başkan Tutuk’u bilgilendirdi. Ahilik kültürünün geçmişten günümüze gelen en önemli kültürlerimizden biri olduğunu söyleyen Başkan Tutuk da kendilerinin de ticaretle uğraştığını, bu kültürü yakından bildiğini söyledi. Başkan Tutuk, “Alın teriyle, bilek gücüyle yapılan çalışmalar sonucu elde edilen kazanç en hayırlısı, en kutsalıdır. Bizler de ticaretle uğraşıyoruz. Ben tüm esnaflarımıza, ticaret erbaplarımıza helalinden bol kazanç diliyorum” dedi.

Yılın ahisi seçilen Erdal Kardaşko da burada yaptığı konuşmada 50 yıllık terzilik mesleğini özveriyle yaptığını, bugüne kadar 6 çırak yetiştirdiğini bildirdi. Terzilik mesleğinin yok olmaya yüz tutan meslekler arasında olduğunu söyleyen Kardaşko, Başkan Tutuk’a da misafirperverliği için teşekkür etti. YESOB Başkanı Mustafa Bozkurt ve Ticaret İl Müdürü Alpaslan Tunalı, Başkan Tutuk’a çiçek ve Ahi Yemini içeren tablo hediye etti.

 

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.