YALOVA’YA 2023 YILINDA 927 MİLYON LİRA HARCANDI

YALOVA’YA 2023 YILINDA 927 MİLYON LİRA HARCANDI
Yayınlama: 29.01.2024
A+
A-

2024 yılı 1. Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Vali Dr. Hülya Kaya’nın başkanlığında İl Özel İdaresi toplantı salonunda gerçekleştirildi. 2024 yılı 1. Koordinasyon Kurulu Toplantısı’nda, 2023 yılında gerçekleşen yatırımların detaylı bir değerlendirmesi yapıldı.

Yalova’da Kamu Kurum il Müdürleri, Kaymakamlar  ile STK Temsilcileri ve  İl İstihdam Kurulu üyelerinin hazır bulunduğu toplantıda, toplam 156 projenin bulunduğu dönemde, 7,9 Milyar TL’lik bir proje bedeli öne çıktı. Harcamalarda yıl ödeneğine göre %82,3 oranında, proje bedeline göre ise % 65,7 oranında bir nakdi gerçekleşme sağlandı. Yatırımcı kuruluşların projelerde titizlikle çalışmaları ve ilçe belediyelerin hassasiyet göstermeleri, ilimizin yatırım hizmetlerinin verimliliği açısından vurgulandı.

Vali Yardımcısı Mehmet Bahattin Atçı toplantıda yaptığı konuşmada, 2023 yılı yatırımları ve İLYAS projesi hakkında bilgiler verdi. Atçı, şunları söyledi: “İlimizde 2023 yılı 4. dönem sonu itibariyle; 15 adet yatırımcı kuruluşun faaliyet gösterdiği 8 ana sektörde, 75 adet biten, 55 adet devam eden, 4 adet başlanmamış, 7 adet ihale aşamasında ve 15 adet tasfiye edilen olmak üzere toplam 156 adet proje bulunmaktadır. Yatırımların toplam proje bedeli 7,9 milyar TL’dir. Mevcut projeler için 2024 yılından önceki yıllarda yapılan harcama ise 5,2 milyar TL’dir. 2023 yılında projelere toplam olarak 1,1 milyar TL ödenek ayrılmıştır. 2023 yılında 4. dönem sonuna kadar yapılan toplam harcama ise 927,0 milyon TL olup, yıl içinde yapılan harcamanın yıl ödeneğine göre % 82,3 oranında; projelere yapılan toplam harcamanın toplam proje bedeline göre ise % 65,7 oranında nakdi gerçekleşme sağlanmıştır.” diyerek şöyle devam etti.

“Kamu yatırımlarının, yerel ve merkezi düzeyde aktif olarak izlenmesi, analiz edilmesi ve geleceğe yönelik olarak projeksiyon yapılabilmesi maksadıyla, İl Yatırım Takip Sistemi Projesi (İLYAS) geliştirilmiştir. Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı tarafından da illerdeki yatırımlar İLYAS üzerinden takip edilmektedir. Bu nedenle yatırımcı kurum ve kuruluşlarımızın sisteme gereken özen ve hassasiyeti göstermeleri, veri girişlerini eksiksiz ve zamanında yapmaları son derece önem arz etmektedir. Özellikle ilçe belediyelerimizin de konuya hassasiyeti kamu yatırımlarının takibi açısından çok önemlidir. Yatırımcı kuruluşlarımızın ve yerel yönetimlerimizin her dönemde olduğu gibi bundan sonraki dönemlerde de üzerinde çalıştıkları projelerde titiz davranmaları, sorunların çözümünde gerekli hassasiyeti göstermeleri, ilimizin yatırım hizmetlerinin verimliliği açısından çok önemlidir. İl Koordinasyon Kurulunun 2024 yılı 1. toplantısının ilimiz açısından verimli bir platform oluşturmasını, ilimiz ve ülkemiz açısından hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.”

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.