YALOVA’DA JANDARMADAN DEAŞ OPERASYONU: 6 ŞÜPHELİ YAKALANDI

Yalova’da güvenlik güçleri tarafından terör örgütlerine yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında önemli bir operasyona imza atıldı. Yalova İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince gerçekleştirilen operasyonda, DEAŞ silahlı terör örgütü ile bağlantılı oldukları tespit edilen 6 şüpheli yakalandı.

YALOVA’DA JANDARMADAN DEAŞ OPERASYONU: 6 ŞÜPHELİ YAKALANDI
Yayınlama: 21.04.2026
A+
A-

Yalova’da güvenlik güçleri tarafından terör örgütlerine yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında önemli bir operasyona imza atıldı. Yalova İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince gerçekleştirilen operasyonda, DEAŞ silahlı terör örgütü ile bağlantılı oldukları tespit edilen 6 şüpheli yakalandı.

Eş Zamanlı Operasyonla Yakalandılar

Yalova İl Jandarma Komutanlığı’nın yürüttüğü istihbari çalışmalar neticesinde, şüphelilerin Suriye ve Irak’ta örgüt faaliyetlerine katıldıkları ve sosyal medya üzerinden örgüt propagandası yaptıkları belirlendi. Bunun üzerine Yalova merkez ile Termal ilçesinde bulunan adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Operasyon kapsamında C.A., Ö.C., F.A., B.İ., T.K. ve S.H. isimli 6 şüpheli gözaltına alındı. Güvenlik güçlerinin titizlikle yürüttüğü operasyon, bölgede terörle mücadeledeki kararlılığı bir kez daha ortaya koydu.

e1c2rpm

Çok Sayıda Silah ve Mühimmat Ele Geçirildi

Şüphelilerin ev ve eklentilerinde yapılan aramalarda dikkat çeken miktarda silah ve mühimmat ele geçirildi. Ele geçirilenler arasında:

  • 12 adet cep telefonu
  • 5 adet SIM kart
  • 1 adet av tüfeği
  • 2 adet av tüfeği şarjörü
  • 1 adet havalı tüfek
  • 1 adet kuru sıkı tabanca ve şarjörü
  • 3 adet tüfek dürbünü
  • 1 adet holografik nişan aleti
  • 6 adet kasatura
  • 21 adet av tüfeği fişeği
  • 14 adet kuru sıkı tabanca fişeği

bulunuyor. Ele geçirilen materyallerin incelenmek üzere emniyet birimlerine teslim edildiği öğrenildi.

1 Tutuklama, 1 Sınır Dışı

Gözaltına alınan şüphelilerin ifadelerinin alınmasının ardından adliyeye sevk edildiği bildirildi. Kandıra’da bulunan cezaevine gönderilen Ö.C. isimli şüpheli tutuklanırken, yabancı uyruklu S.H. isimli şüphelinin sınır dışı edilmek üzere Yalova İl Göç İdaresi Müdürlüğü’ne teslim edildiği açıklandı.

e1c2rpm

Diğer şüphelilerden F.A., T.K. ve C.A. hakkında adli kontrol kararı verilirken, B.İ. isimli şüpheli ise serbest bırakıldı.

“Mücadelemiz Kararlılıkla Sürecek”

Yapılan resmi açıklamada, Yalova Valiliği koordinasyonunda yürütülen çalışmaların aralıksız devam edeceği vurgulandı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Vatandaşlarımızın huzur ve güven ortamı içerisinde yaşamalarını sağlamak maksadıyla, terör suçları başta olmak üzere tüm suç ve suçlularla mücadeleye kararlılıkla devam edilecektir.”

YALOVA’DA JANDARMADAN DEAŞ OPERASYONU: 6 ŞÜPHELİ YAKALANDI

Yalova’da Güvenlik Önlemleri Artıyor

Gerçekleştirilen operasyon, Yalova’da terörle mücadele kapsamında yürütülen çalışmaların ne kadar kapsamlı ve etkin olduğunu gözler önüne serdi. Güvenlik güçlerinin koordineli çalışmaları sayesinde, kamu düzenini tehdit eden unsurlara karşı hızlı ve etkili müdahaleler sürdürülüyor.

Yetkililer, vatandaşların şüpheli durumları güvenlik birimlerine bildirmelerinin önemine dikkat çekerek, toplum destekli güvenlik anlayışının bu süreçte kritik rol oynadığını belirtiyor.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.