ARKEOLOJİ SEMPOZYUMUNDA ÇOBANKALE ANLATILDI

ARKEOLOJİ SEMPOZYUMUNDA ÇOBANKALE ANLATILDI
Yayınlama: 04.01.2024
A+
A-

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Sanat Tarihi Bölümü tarafından Cumhuriyet 100. Yılı kapsamında düzenlenen, “Türk Dönemi Arkeoloji Çalışmaları ve Yüzey Araştırmaları” başlıklı sempozyum düzenlendi.

Sempozyumda Altınova Çobankale Kazı Başkanı Doç. Dr. Selçuk Seçkin, 2017 yılında başlayan kazılarla ilgili sunum gerçekleştirdi.

Önemli isimler katıldı

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Sanat Tarihi Bölümü tarafından Cumhuriyet 100. Yılı kapsamında düzenlenen, “Türk Dönemi Arkeoloji Çalışmaları ve Yüzey Araştırmaları” başlıklı sempozyum, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hanife Koncu’nun da hazır bulunduğu, Sanat Tarihi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nurcan Yazıcı Metin’in, Sanat Tarihi disiplininin duayeni, 1960’lı yıllarda ilk Türk dönemi kazılarını gerçekleştiren Prof. Dr. Oktay Aslanapa’nın çalışmalarının anlatıldığı bildiri ile başladı.

Yurt içi ve yurt dışı çalışmalar

Sempozyuma yurtiçi ve yurtdışında çalışmalar yürüten Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nin öğretim üyeleri yanında, İstanbul Üniversitesi, Marmara Üniversitesi ve Medeniyet Üniversitesi’nden öğretim üyeleri de katılmış, dinleyici olarak da İstanbul’daki üniversitelerden çok sayıda akademisyen ve öğrenci konferans salonunda tüm gün süren konuşmaları izleme imkanını bulmuştur.

Çobankale çalışmaları anlatıldı

Doç. Dr. Selçuk Seçkin de Altınova’da 2017 yılından beri yürütülmekte olan Çobankale’nin tarihsel önemi ve yollarla olan ilişkisinden ilk olarak bahsetti. Daha sonra ise Yalova ve Altınova için kazı çalışmasının önemini, kazı sürecini, gelinen aşamayı ve hedeflenen çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Sempozyumda da son olarak alanında duayen olarak kabul edilen kazı başkanlarıyla birlikte, yapılan çalışmalar değerlendirilerek, Türk dönemi kazılarında gelinen süreç tartışıldı.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.