‘ASFALT PLENT TESİSİ KONUSU, NEREYE VARACAK?’

‘ASFALT PLENT TESİSİ KONUSU, NEREYE VARACAK?’
Yayınlama: 03.10.2023
A+
A-

ismail arslan sosyal medya

TAŞKÖPRÜ’de asfalt plenti tesisinin yapımı çıkmaz hale girmeye başladı. Bölgeyi geçtiğimiz günlerde ziyaret eden Yalova’nın yeni Valisi Dr. Hülya Kaya bu çalışmada duyarlı olacağını ve hiçbir yere zarar vermeden yapılacağını konusunda gayret göstereceğini belirtirken, Taşköprü Belediye Başkanı İsmail Arslan ise tesislerin yerinin yanlış ve çevreye zararlı olduğunu açıkladı.

VALİ KAYA:’ GEREKEN HASSASİYETİ GÖSTERECEĞİM’

YALOVA Valisi Dr. Hülya Kaya, geçtiğimiz günlerde Taşköprü Beldesindeki vatandaşlara asfalt plenti tesisinin yapımı konusundaki negatif bakışların tekrar gözden geçirilmesini isteyerek,’ Asfalt plenti sürecinde duyarlı olacağım. Etrafındaki hiçbir yapıya, hiçbir eve, hiçbir yerleşim yerine zarar vermeyecek şekilde yapılması için gayret göstereceğim.’ demişti.

BAŞKAN ARSLAN:’YANLIŞ VE ÇEVREYE ZARARLI’

Taşköprü Belediye Başkanı İsmail Arslan ise, beldelerde yapılan bu tesislere karşı olduğunu belirterek,’ Bu tesisler yerleşim yerine çok yakın ve çevreye zararlı. Kamu yararına yapılacak olan yatırımlara karşı değiliz fakat bu yanlış ve uygun değildir.’ dedi.

 

Öte yandan Taşköprü Belediye Başkanı İsmail Arslan, sosyal medya hesabından ise ,’ Beldemiz sınırları içerisinde bulunan Hazineye ait Yalova İl Özel İdareye tahsisli 134 ada 2 parsel ve 342 ada 1 parsel konut alanıdır. Belediyeye hiç bir şekilde resmî müracaatları yoktur. Bu alan planlanırken bütün kurumlardan görüş alınarak konut olarak planlanmıştır. Konut alanına bu santralleri nasıl yapabiliyorsunuz? Yalova Çevre Şehircilik iklim Değişikliği İl Müdürlüğünün Bilgisi var mı? Çalışma ruhsatını nasıl almayı düşünüyor sunuz? Kamu yararına yapılan yatırımlara karşı değiliz. Konut alanı ve konutlara yakınlığı 100-150 metre Yer seçimi kesinlikle yanlıştır.’ ifadelerine yer verdi.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.