BAKLAVA TEPSİSİ MİSALİ YALOVA

Yayınlama: 26.01.2024
A+
A-

BAKLAVA TEPSİSİ MİSALİ YALOV
Seçimler yaklaşıyor…
İttifaklar…
Merdiven altı yakınlaşmalar…
Haliyle paylaşımlar… Rantlar..
Sen – Ben çekişmeleri…
Hiç birisi YALOVA’yı…
YALOVA’lıyı düşünmüyor…
Hiç birisi , temsil ettiği partisinin idealleri ve felsefesini anlatarak ikna etme düşüncesinde değil…
Ülkenin ve Yalova’nın kurtuluşu için bizim parti diyen yok . Üstelik hepsi “ EN İYİ BENİM”söyleminde..
Ortada proje , plan sunumu yok…
Klasik , esnaf gezileri .. Buram buram riyakarlık içeren konuşmalar… Sahte gülümsemeler ve de kahkahalar… GIRLA GİDİYOR .
Utanmadan da bu eylemlerin adına SEÇİM KAMPANYAMIZ diyorlar…
Neden ?
Öncelikle muhalefet tarafında hiçbir parti ve olası aday olmayı düşünen arkadaşların hiç biri YALOVA DERSİNİ çalışmadılar.. Konuları belli değil… Hepsi bir ağızdan “ ÇAĞDAŞ YALOVA” sloganı peşindeler , üstelik seçimlerin geleceği takvimlerle açıklanmışken …
Haliyle de beyincikleri boş olduğu için , ŞUNU YAPACAĞIM… BUNU YAPACAĞIM diyemiyorlar.
Birisinin de aklına EMEKLİLER… MUTFAK gelmiyor..
Gelse , bu konulara odaklanırlar … Ona göre proje üretirler… Sloganlarla süslerler…. Derslerini çalışırlar… Vatandaşla sözüm ona ziyaretlerinde bu konuları HAYKIRARAK anlatırlar…
Çünkü çağı yakalayan Yalova ve Yalova’lı için önce ; gelir standartı… Araplara dayanmayan ticari yapı.. Mutfak standartı ve eğitimin mali zorlukları gelir.. Bunlar olmadan , trafiği düzeltmişin…. Bir sürü yapamayacağın işleri telaffuz etmişsin…. Alayı nafile…
İşte bunun için EGOLAR bırakılacak ve vatandaşla kakara-kikiri yapılacağına EMPATİyapılacak.
Ama nerdeeeee……. !
Mesela AKP’ye bakalım…
Bir zamanlar ki , “ masaya ceketimizi koysak kazanırız” özgüveninden nihayet kurtuldular. Çünkü iktidarda uzun süre kalmak hataları da ortaya çıkarır ki ; bu gerçeği gördüler.. Şimdiler de sadece oranlara bakarak , pamuk eller cebe yaparak…. Bana göre mahalleye göre etnik veya islamı kullanarak siyaset yapıyorlar .. Yani “Çalışmamız lazım”ı anlamışlar. Bunu 14 mayıs seçimlerinde gördük.
Bir şeyi daha görmeleri lazım : MUTFAK – TENCERE – TAVA bir iktidarı anında götürür . Şimdi ülke geneli de dahil bu durumu görmeliler ve iğneyi kendilerine batırmayıbilmeliler. Ve muhakkak ki EMEKLİYİikna etmeyi becerebilmeliler.
Yalova’da doğruyu yaparak TUTUK ile yola devam kararı aldılar.
Mustafa TUTUKenteresan bir başkan…
Bir defa BADEM BIYIKLI değil…
Üstüne müthiş bir ATATÜRK’çü .. Hem de NUTUK dağıtacak kadar…
Bir CHP’liden daha çok Atatürk ilke ve ınkılablarına bağlı…
Söylendiği gibi değil , taaa MHP zamanlarından beri uzun zamandır aktif siyasetin içinde ..
Ve en önemlisi hayatı siyasi lak-lak ile geçmemiş bir lider.
Tencere-tava işini doğru anlatırsa ve bazı konuları kabullenirse… Emekliyi anlayabilecek empatiyi kurabilirse… Bana göre Yalova’yı BANKO AKP alır.
Tutuk’un en büyük dezevantajı , parti içindeki radikal İslamcılar( ki; bunlar gittikçe azalıp başka mecralara yöneliyorlar) kendini pek tutmuyor ama nedense(!) CHP seçmeninden büyük bir teveccüh görüyor.
Çiftlikköy’de ise SIFIR KİLOMETRE bir ismi aday yaparak içerde – dışarıda herkesi ters köşe yaptılar.
Dr.Recep HACI, önce bir DOÇENT adayı tıp insanı…
Son dönemlerdeki ÖKÜZLER haricinde , bizler Türk halkı olarak DOKTORLARI seven bir geleneğe sahibizdir. Bu HACI’nın en büyük avantajı . Bir kardiyolog olması sebebi ile ve kalp hastalığı EMEKLİ hastalığı olduğu için emeklilerce tanınan sevilen bir isim .
En önemlisi siyaseten hiç yıpratılmışlığı yok . Çünkü henüz yeni doğan ünitesindebir siyasetçi gibi.
Ama bu özellikleri aynı zamanda en büyük engeli. Çünkü siyaseten acemi.. Ve siyaset için fazla İYİ İNSAN !
Açıklanması , Çiftlikköy’de bölünmeye yol açar mı bilinmez. Ama CHP için BİLİNMEZoluşu büyük endişe yaratmış vaziyette . Bir panik havasıdır esip duruyor. Çünkü siyaseten eleştirebilecekleri bir argüman ellerinde yok .
Sırası gelmişken , DOĞANCI ve GÜREL CHP’sine bakalım birazda .
Bu iki kardeşime insanlıkları açısından söyleyebilecek eleştirisel hiçbir lafım yok. Olamazda . Ama bu iki ismin siyaseten son derece hatalı stratejiler içinde olduklarına inanıyorum . Yalova’da DESTEKÇİsağlamak için ilk adımı attılar ve YAKUP KOÇAL artık alenen MEHMET GÜREL destekçisi. Çünkü parti içinde CHP dinamiklerini , hassasiyetlerini , prensiplerini bilen yokmuş gibi Koçal’ın eski damadı AYTAÇ MUTLU’nun CHP’nin SKM başkanı olması bunun ilk icraatı .
MUTLU’nun bu göreve gelmesi , KOÇAL ekibinin , CHP’ye “ Siz bu işlerden anlamazsınız. Bize bırakın “ anlamına gelen açık bir uyarısı.
Yani … Yalova’da…. Yalova CHP’de… Atatürk’ün… İnönü’nün…. Ecevit’in CHP’sinde , CHP’yi vatandaşa , anlatabilecek bir kişi bile yok… Yok ki ; babadan MHP’li ve hayatında sadece sağ tandanslı partilerde , hatta bir ara AKP’de bile faaliyette bulunmuş bir siyasi iradeye koskoca Atatürk partisini seçimlerde başarı için EMANET ettiler. Demek ki SİYASİ ACİZLİK had safhada.
Kabul.. KOÇAL Yalova için bir siyasi güçtür.
Ama ben tanıdığım , ve sevdiğim KOÇAL’ı siyasette perde arkasında görmek istemiyorum. Bizzat siyasi sahnede görmek istiyorum .
Şimdi siyasette kimse yaralı parmağa bilmem neyini yapmaz.
Bu gerçekten yola çıkarsak , DOĞANCI&GÜREL BROTHERS COMPANY, Koçal’ı hangi konularda ikna etti ?
Örnek vereyim mesela :
YALOVA SEVDALILIĞI DUYGUSU MU ?
Yalova’yı AKP’den kurtarmak için mi ?
Önemli MAKAMLARIN paylaşımı mı ?
Çünkü bu seçimlerin bütçesi bir aday için ortalama on milyonluk harcama riskine sahiptir.
Doğancı&Gürel Bro.’nun ikinci hedefi Milletvekili Becan’ıikna etmek mi ?
Becan bence kabul etmez.. Çünkü haklı sebepleri var :
Bu Brother’s , 14 Mayıs seçimlerinde BECAN’ı dışladılar.. Yok saydılar .. Hele Özgür ÖZEL’in gelmesi ile iyice gemi azıya aldılar. Genel merkezde özellikle ,Becan ‘ın “Mesuliyet bende “ dediği üç belediye başkan adayını red etmişken , BECAN şimdi bu BROTHER’s’a neden ve niçin destek versin ?
Yani “siz beni küçültmek için herşeyi yaptınız , ben sizi neden destekleyeyim” demez mi ? Kaldı ki , gelecek genel seçimlerde Becan bir daha milletvekilliğini düşünmezken !
Sonuç olarak , CHP Yalova merkezde kazanabilir .
Ama doğru stratejik konseptler geliştirerek . Yok bu iş EGOile , MEGALOMANLIKLA falan olmaz.
CHP’nin bir de Çiftlikköy tarafı var .
Eyyy.. Çiftlikköy’lü seçmen kardeşlerim .. Şunu bilin ki ; önümüzdeki on sene içinde Çiftlikköy’e 60.000 ( yazı ile altmışbin) yeni konut yapılacak . Çünkü Tersaneler gelişiyor…. İMES büyük istihdam sağlayacak… Bu sebeple bölgede KONUT ihtiyacı müthiş .
60.000 konut demek.. İnşaat demektir… Arazi demektir… HARİTA MÜHENDİSLİĞİ gerektirir… Müteahhitlik demektir… Taşaronlukdemektir.. Genel olarak RANT demektir !
Yani bu kriterleri kafanıza sokun ve belediye başkanınızı öyle seçin.
Doktor’un adaylığı , dedim ya CHP’de endişe sebebiyet verdi.
Mesela beni bu güne kadar hiç aramamış bir kardeşim , hem gazeteci , hem Çiftlikköy siyasetinde faal olan bir kardeşim bana telefon etti ve resmen benden ADİL YELE’yidesteklememi istedi .
İnanıyorum ki aynı teklif başka kişiler de , EKARTE edilen CEM SADIKER’e de yapılmıştır veya yapılacaktır.
Bu konuda BROTHER’s COMPANY’ye bir uyarım var . Sakın ha CEM SADIKER’e bulaşmayın .
(Çünkü bu yönde duyumlar alıyorum )
Geçti Bor’un pazarı , sürün eşşeğinizi Niğde’ye hesabı .
Siz değilmiydiniz , 15 kişilik yönetim toplantınızda Çiftlikköy adayımız kim olsun oylamasında :
8 oy Cem SADIKER
3 oy Adil YELE
2 oy Oktay ATİK
2 oy Mesut TUTUĞ çıkaran ?
Sonra da bunu inkar ederek tu-kaka edip ADİL YELE’nin başkan olmasını sağladınız ?
Şimdi ne oldu ? Adil YELE yetersiz mi kaldı da , baştan YETERSİZ gördüğünüz CEM SADIKER’den medet umacaksınız ? Yoksa PİŞMANMISINIZ?
Bakın Brother’s Company yöneticileri ; AKP çoklu ekip ile çalışırken , sizler hala egolarınıza esir olup TEK’li çalışıyorsunuz .
Moralinizi bozmayayım ama , Dr.RECEP HACI , Çiftlikköy’de patladı ve YANARDAĞ etkisi yarattı. Dikkat edin lavların altında kalmayın !
Arkadaşlar , tüm siyasiler YALOVA’mızı BAKLAVA TEPSİSİ gibi masalarına koydular ve kendi aralarında paylaşıp yeme derdindeler. Bu saat ve bu yaştan sonra , yok AKP’liyim , yok, CHP’liyim edebiyatı yapmam. Ben Atatürk’çüyüm ve öz be öz YALOVA’lıyım.
Yalova baklava tepsisi ise , bu baklavayı biz Yalova’lılar yemeliyiz. Tüm derdim bu .
Saygılarımla

Yazarın Son Yazıları
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.