BAŞKAN GÜREL’İN İLK ADIMI “ARAPÇA TABELALAR MI OLACAK?”

BAŞKAN GÜREL’İN İLK ADIMI “ARAPÇA TABELALAR MI OLACAK?”
Yayınlama: 14.04.2024
A+
A-

CUMHURİYET Halk Partisi’nden Yalova Belediye Başkanı seçilen Mehmet Gürel, seçim kampanyası kapsamında şehrin sokaklarında bulunan Arapça tabelaların kaldırılacağını belirtmişti. Mazbata töreni ve ardından bayram nedeniyle henüz adım atılmazken, Yalova halkı gözünü Belediye Başkanı Mehmet Gürel’den gelecek habere dikti.

Yalova’da görsel kirliliğin yeni seçilen Belediye Başkanı Mehmet Gürel ile birlikte son bulacağını belirten vatandaşlar Belediye Başkanı Gürel’in ilk adımının arapça tabelalar olması gerektiğini belirterek,’ Biz Yalova Belediye Başkanımız Mehmet Gürel’in seçim kapsamında söylediği arapça tabelaların kaldırılması ve görsel kirliliğe sebep olunmasının önüne geçeceğine inanıyoruz. Mazbata töreni bitti, Belediye devir alındı, bayram bitti. Şimdi somut adımları görme vaktimiz gelmiştir.’ ifadelerine yer verdiler.

GÜREL NEDEMİŞTİ?

31 Mart 2024 CHP’den Yalova Belediye Başkan Adayı olan Mehmet Gürel, arapça tabelalar ile ilgili kimliğinin ve yerel kültürünün korunması gerektiğini vurgulayarak, şehrin sokaklarında Arapça tabelaların yaygınlaşmasının yerel kültüre uygun olmadığını ifade ederek, “Değerli Yalovalılar Arapça tabelaları kaldıracağız. Özellikle Fatih Caddesi’ndeki, Bahçelievler Mahallesi’ndeki bu tabelalar, aynı zamanda görsel kirliliğe de sebep oluyorlar. Bunları kesin ve kesin kaldıracağız” dedi.

Bu nedenle, belediye başkanı olarak göreve gelmesi durumunda bu tabelaları kaldıracağını açıklamıştı.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.