BECAN, TBMM ÜYELERİYLE KKTC’DE

BECAN, TBMM ÜYELERİYLE KKTC’DE
Yayınlama: 06.02.2024
A+
A-

CHP Yalova Milletvekili Tahsin Becan, TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar’ın başkanlığındaki heyetle birlikte, çeşitli temaslarda bulunmak üzere KKTC’ye gitti. Heyet, Gazimağusa’daki Kapalı Maraş bölgesinde ziyaretler gerçekleştirdi. Bölgeye gerçekleşen ziyarete, KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre ile Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu da eşlik etti.

TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar, Maraş ziyaretinde bölgedeki son çalışmalar hakkında bilgiler alırken ziyarete gelen vatandaşlar da sohbet etti. Akar, burada basına yaptığı açıklamada bugünlere gelinmesinin kolay olmadığını belirterek Mücahit ve Mehmetçiklerin birçok şehit verildiğini anımsattı ve şehitleri rahmetle andı.

KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre ise, konuşmasında, Kıbrıs’ın milli bir dava olduğunu ve bu davanın Türk Milleti ile birlikte yürütüldüğünü söyledi.

TBMM Milli Savunma Komisyonu heyetinin bugün, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Töre ve Başbakan Ünal Üstel ile görüşeceği bildirildi.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.