CHP ADAYI GÜREL’DEN BASIN TOPLANTISI

CHP ADAYI GÜREL’DEN BASIN TOPLANTISI
Yayınlama: 02.03.2024
A+
A-

CHP Yalova Belediye Başkan Adayı Mehmet Gürel, seçim sürecinde, Yalova’nın yaşamsal sorun olarak değerlendirdiği Yalova Devlet Hastanesi çevresinde yaşanan heyelan ile Kentsel dönüşüm uygulamasının devam ettiği Bağlarbaşı Roman mahallesinde giderek artan toprak kaymasına dikkat çekerek, atıl halde bulunan Yalova Donanma Gazinosunun kiralama yetkisinin apar topar bir şekilde Yalova İl Özel idaresine devredilmek istendiğini söyledi.

alova Devlet Hastanesi Yolu Kayıyor…

Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesi yolundaki  toprak kaymasını ilk kez kendisinin Yalova gündemine taşıdığını hatırlatan Gürel ” O günden buyana kaymalar giderek artmaya başladı. Toprak kayması 10 cm ile başlayıp 2 metreye kadar çıktı.  Alalacele lseçip propagandasına alet etmek için yapılan hastane yolu nedeniyle bütün Türkiye’ye rezil olduk. Sadece hastane çevresindeki yol değil, hastane’nin etrafı  da kayıyor. Peki merak ediyorum. önlemler alanmazsa hastaneye vatandaş uçarak mı gidecek. Helikopterle mi hastaneye ulaşacak.? Hastanenin etrafındaki yollar çökerse helikopterle gitme zorunda kalacağız. Ayrıca, hastane’nin arka tarafı da çöküyor. Hastane’nin arkasındaki istinaf duvarının arkası boş ve istinaf duvarında kırıklar var. Bunu Türkiye’ye daha çok rezil olmayalım diye bir kez daha buradan hatırlatıyorum” dedi.

Roman Mahallesi Kaymaya Devam Ediyor..

Bağlarbaşı Mahallesi’ndeki Kentsel Dönüşüm alanındaki son durumu da video çekerek sosyal medyasından yayınladığını vurgulayan Gürel “İnanılmaz görüntüler mevcut burada. sadece toprak kayması yok. Ana cadde ikiye ayrılmış ve büyük yarıklar açılmış durumda. Belediye ise gelip bu yarıkları mıcır dökerek doldurmaya çalışıyor. burada kalıcı değil, seçime kadar geçici önlemler alınıyor.  Buradaki konutlar ve işyerleri birbirlerinden heyelan nedeniyle ayrılmış durumda.  Rögar kapağının olduğu yerde yolun patlamasından dolayı açıkta duruyor ve 3-4 yaşındaki çocuklar etrafında geziyor. İrnsan hayatı bu kadar ucuz olamaz” dedi.

Bayraktepe”nin Kanayan Yarası: Toprak Kaymaları…

Bayraktepe Mahallesi’ndeki durumu da hatırlatan Gürel, Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Bağlarbaşı Roman mahallesinde yaşanan toprak kaymaların uzun bir süredir Bayraktepe’de de yaşandığını belirterek ” “Bayraktepe mahallesinde uzun yıllardır binalar eğri duruyor. O binaların içinde de çocuklar yaşıyor. Bizim insanlarımız yaşıyor. Deprem öncelikli bir Kentsel Dönüşüm çalışmaları olmasına karşın buradaki sorun yıllarca devam ediyor. Yalova’da ciddi bir Kentsel Dönüşüm Master planı yapıp, öncelikli bölgeleri belirleyip, konut rezerv alanlarını oluşturup bu Kentsel Dönüşümü hayata geçirmek gerekir. Bizler işin ehli olarak göreve geldiğimizde Yalova’nın bu sorunlarını ele alacağız” dedi.

Donanma Tesisleri Oldu Bittiye Getiriliyor…

Donanma tesislerinde yaptığı basın açıklamasında atıl durumda olan Donanma Tesislerinin Yalova Belediyesi Sosyal Tesis Alanı olacağını açıklamasının ardından Ylaova Belediyesinin burayı Yalova İl Özel İdareye devretmek istediğini, tüm bunların da seçimi kaybedeceklerinin bir göstergesi olduğunu vurgulayan Gürel ” Bu alan Türk Silahlı Kuvvetlerimizden Belediye’mize kiralanmış ve Belediye’nin de süreç içerisinde alt kiralamalar yönetimiyle belirli firmalara verdiği bir alan. Biliyorsunuz burası çok uzun süredir atıl durumda, yarı yıkık vaziyette ve çevre güvenliğini tehdit eder vaziyette duruyordu. Geçenlerde oradaki rezalet durumu vurgulamak için bir basın açıklaması yaptım.Ancak açıklamamın ardından . İl Genel Meclisi’nin Donanma’yı İl Özel İdare tarafından kiralamak için gündem maddesi oluşturmaya çalışmış” diyerek şöyle konuştu.

Yangından Mal Kaçırıyorlar…

Gürel, Yalova İl Genel meclisinin Mart ayı oturum gündem maddelerinden olan ve 10. maddeyi oluşturan bölümün “İlimizde atıl durumda bulunan ve mülkiyeti Maliye Hazinesine ait olan Merkez İlçe, Bahçelievler Mahallesi, 129 ada, 1 nolu parseldeki taşınmazın Yalova İl Özel İdaresine tahsis edilmesi için ilgili kurumlar nezdinde girişimde bulunulması, tahsis işleminin ardından tesisin işletilmesi veya işletme hakkının üçüncü şahıslara devredilmesi teklifi hakkında İhtisas Komisyonlarınca hazırlanan raporların okunması ve müzakere edilmesi” maddesi yer aldığını böyleyikle Donanma tesislerinin Belediye’den alınıp  İl Özel İdareye devredilmesi isteniyor. Bunun adına halk tabiriyle yangından mal kaçırma denir.

Yalova’da seçim kampanyasına başlarken amaclarının Yalova İttifakını oluşturmak olduğunu, süreç içinde iki kutuplu bir seçime gidildiuğini ve ittifakında  tabanda oluştuğunu, Yalova İttifakının birleşerek daha da güçlendiğini sözlerine ekleyen Gürel basın toplantısında basın mensuplarının sorularını da yanıtlayarak, İYİ Partinin Yalova Belediye Meclis Üyesi Kazım Demirtaş’ın adaylığına itirazının etik bulmadıklarını, karara itiraz ettiklerini, sonuç alamadıkları takdirde bu sıralamaya başka birini göstereceklerini belirterek ” Siyasetin amacına aykırı bir eylem olarak görüyorum. Kendilerine göre stratejik bir şey olabilir. Onlara da bir faydasının olacağını zannetmiyorum. Kime faydasının olacağını biliyorum. Bunların kime faydası olsun diye yapıldığını öngörebiliyorum ve kamuoyunun takdirine bırakıyorum.” dedi.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.