İLÇELERDE SON DURUM

Yayınlama: 22.02.2024
A+
A-

PARTİLERDE meclis ve İl Genel Meclis adaylarının da açıklanmasıyla birlikte seçim resmen tam anlamıyla ‘start’ aldı.

TUTUK MU, GÜREL Mİ?

Yalova merkezde yerel seçimler gene Ak Parti ve CHP arasında geçecek.. Merkezde CHP Adayı Mehmet Gürel her ne kadar ‘vites arttırmış’ gözükse de Yalova halkı kararını ‘Mustafa Tutuk’ üzerinde kılmış durumda..

‘Millet İttifakının’ küçük üyeleri İYİ Parti, DEVA Partisi, Gelecek Partisi, Saadet Partisi Yalova’da kendi adaylarıyla yerel seçime giriyor..

Cumhur İttifakı ise ‘Mustafa Tutuk’ ile seçime giriyor..

Peki ittifak durumu hangi adaya yarıyor? Elbette Tutuk..

Peki, Gürel ve ekibi son dakika bir atak yapar mı?

Bekleyip göreceğiz..

YELE İLE HACI YARIŞI DEVAM EDİYOR!

Gelelim Çiftlikköy’e..

Çiftlikköy’de de tıpkı merkezde ki gibi seçim Ak Parti ve CHP arasında geçeceği aşikar durumda.. AK Parti’nin Belediye Başkan Adayı Dr. Recep Hacı esnaf ve vatandaş ziyaretlerine ara vermeden devam ederken, CHP’nin Belediye Başkan Adayı Adil Yele ise tüm kesimi kucaklar hale geldi bile..

Çiftlikköy’de ‘fotoğraf ve videolarda’ Adil Yele bir adım önde görünse bile ben Dr. Recep Hacı’nın seçimlere son günlerde damga vurabileceğini düşünüyorum..

Nitekim bakalım yıllardır Altınova’da olduğu gibi, Çiftlikköy halkıda ‘doktor adaya’ sahip çıkacak mı?

Tabi ki son söz Çiftlikköy halkının..!

ÇINARCIKTA ‘KURT’ SESLERİ GÜN GEÇTİKÇE YÜKSELİYOR..

ÇINARCIK’ta mevcut Belediye Başkanı Numan Soyer Ak Parti’nin tekrar adayı olarak açıklanmasıyla birlikte Cumhuriyet Halk Partisinde ise eski Belediye Başkanı Avni Kurt tekrar aday gösterildi..

Belediye personelleri maaşlarını üç taksitle almaları nedeniyle Ak Parti’nin Belediye Başkan Adayı Numan Soyer’e tepkili..

İlçe halkı hizmetten yana Soyer’e tepkili..

Mevcut belediye başkanları seçimle 1-0 önce başlarken, Avni Kurt seçim yarışında 2-1 öne geçti bile..

ALTINOVA’DA ‘FAZLACA’ FARKI AÇIYOR

Gelelim seçimin en çok merak edilen ilçesine..

Altınova..

Altınova’da eski Kaymakam Regaip Ahmet Özyiğit Ak Parti’nin adayı oldu.. Belediye meclisinin açıklanmasıyla bir tepki toplandı.Tecrübeli meclis üyelerinden hiçbir ismin olmaması ilçe halkının dikkatlerinden kaçmadı.. Anlaşılan Ak parti, Altınova’da ‘tamamen yeni isimlerle’ yola yürüme kararı aldı..

Peki bu tepkiler 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde sandığa yansır mı.. Kuşkusuz yansıyacaktır..

Her ne kadar Ak Parti’nin Adayı Özyiğit esnaf, vatandaş ziyaretlerine devam edip ‘birlik ve beraberlik mesajı’ vermeye çalışsa da Ak Parti İlçe Teşkilatı kırgın isimlerle dolu..

Geçtiğimiz günlerde de istifalar başladı. Devamı gelecek midir? Elbette gelecektir..

Aslında gösterilen tepkilerin önemli bölümü İlçe Başkanı Metin Bülbül’e.. Ben İlçe Başkanı Bülbül’ün süreci yönetemediğini düşünenlerdenim.. Altınova Ak Parti’ye ‘birileri’ dizayn vermeye çalışıyor.. Ama yanlış yapılıyor! Neyse elbet birileri de çıkar ‘dizayn vermeye çalışanlara’ haddini bildirir!

Bu süreç doğrudur, yanlıştır elbette tartışılır.

Gelelim Ak Parti adayı Özyiğit’in rakibi CHP’nin Altınova Belediye Başkan Adayı Yasemin Fazlaca’ya..

Fazlaca geçtiğimiz yerel seçimlerde de CHP’nin Altınova Belediye Başkan Adayı oldu. O dönem güçlü rakibi Dr. Metin Oral’a 260 gibi bir oy ile seçimi kaybetti.

Sonraki süreçte CHP’nin 3. sıra Yalova milletvekili adayı oldu.. Nitekim tekrar CHP’nin Altınova Belediye Başkan Adayı olarak gösterildi.

Fazlaca bu süreçte ‘siyasi olarak’ kendisini çok geliştirdi. Ekibini değiştirdi. Kendisine zarar veren isimleri yanından uzaklaştırdı. Ekibinde yeni yüzlere ve genç isimlere yer verdi.

Bu hamlelerin hepsini ‘nokta atışı’ gerçekleştirdi. İlçede özellikle ‘Ak Parti küskünleri’ ile görüşmelerini gerçekleştirerek destek istedi.  Altınova’da yerel seçim Özyiğit ve Fazlaca arasında geçeceği kuşkusuz..

Fakat kim ne derse desin Topuklu Efe Yasemin Fazlaca yerel seçimlerde ‘bir adım önde’..

Hayal satan değil, adımları yere basan projeleriyle ‘bir adım önde’..

Bizden söylemesi..

Sağlıcakla kalın.

 

 

 

 

 

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.