KARAMÜRSEL İÇME SUYU PROJESİ 1 YIL İÇERİSİNDE TAMAMLANIYOR

KARAMÜRSEL İÇME SUYU PROJESİ 1 YIL İÇERİSİNDE TAMAMLANIYOR
Yayınlama: 15.09.2023
A+
A-

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Karamürsel’de Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü’nün (DSİ) yatırımı olan ‘Karamürsel İçme Suyu’ projesini inceledi. Proje alanları hakkında bilgi alan Yavuz, 1 yıl içerisinde tamamlanacağını söyledi.

PROJE ALANLARINI İNCELEDİ

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, 14 Eylül Perşembe günü programında Karamürsel’de saha gezisi yaptı. Vali Yavuz, proje alanı gezisi öncesinde Karamürsel Dereköy Şantiye Salonu’nda düzenlenen toplantıya katılarak DSİ Kocaeli 15. Bölge Müdürü Doğan Kahraman’dan proje hakkında bilgi aldı. Toplantı ardından sahaya çıkan Vali Yavuz, Karamürsel İnebeyli Göleti, Karamürsel İhsaniye Barajı ve son olarak Karamürsel Tepeköy Göleti’nde teknik gezi yaparak son durumları hakkında bilgi aldı. Vali Yavuz’a, proje incelemelerinde Karamürsel Belediye378568958 791234546340961 1953537124184928089 n Başkanı İsmail Yıldırım, Karamürsel Kaymakamı Osman Aslan Canbaba, Kocaeli İl Tarım ve Orman Müdürü Levent Küçük eşlik etti.

25 MİLYON METREKÜP İÇME SUYU SAĞLANACAK

Karamürsel İçme Suyu projesi hakkında bilgilendirme sunumu yapan Doğan Kahraman, “İhsaniye Barajı’ndan 8 milyon metreküp depolama hacmi ile yıllık regülasyon sonucunda 15 milyon metreküp su elde edeceğiz. Aynı zamanda Karamürsel Su İletim Tünelimizi gelecek yıl bu zamanlarda 8 Ekim 2024 iş bitirme tarihinde, İletim Tünelini ise 26 Temmuz 2024 bitireceğiz. Projelerimizde fiziki gerçekleşmemiz yüzde 13 oldu. Kocaeli Karamürsel içme suyu projesi kapsamında İhsaniye Barajı ve Avcıdere Barajı bulunuyor. Karamürsel ve Gölcük ilçeleri ile sahil şeridi arasında kalan Değirmendere, Halıdere, Ulaşlı ve Ereğli Beldelerinin 25 milyon metreküp/yıllık içme, kullanma suyu ihtiyacı karşılanacak olup, ayrıca, Avcıdere Barajının yatırım programına alınıp tamamlanmasına müteakip 20 milyon metreküp de tarım arazisi sulu tarıma kavuşacak.

1 YIL İÇERİSİNDE BİTECEK

Şantiye Şefi Onur Meydan ve DSİ Bölge Müdürü Doğan Kahraman’dan İçme Suyu Projesi Alanı’nda bilgi alan Seddar Yavuz, Su İleti Tüneline geçti. Su İleti Tüneli’nde incelemelerde bulunan Yavuz, proje hakkında konuştu: “Bugün Karamürsel ilçemizde Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğümüz tarafından yapımına başlanan proje ve faaliyetlerimizi yerinde incelemek üzere heyetimizle beraber buradayız. Bölge müdürümüz, kaymakamımız ve tüm teknik ekiplerimizle birlikte yapılan çalışmaları Yerinde inceliyoruz. Biraz önce hem karamürsel hem de Gölcük ilçelerimize içme suyu sağlayacak arıtma tesisindeki çalışmaları yerinde inceledik. Inşallah 2024 yılı bu aylar içerisinde arıtma tesisimizi devreye almış bulunuyoruz. Yine bu projenin en önemli parçalarından bir yaklaşık iki nokta 75 kilometre uzunluğundaki tünel inşaatıdır. Şu ana kadar 700 metreye yakın bir alanda kazı çalışması tamamlandı. İhsaniye Barajı’nı bildiğiniz gibi tamamladık ve İhsaniye Barajı’ndan yıllık diğer barajla birlikte 25 milyon metreküplük bir içme suyunu temin ederek bu iki ilçemize vereceğiz. Böylelikle Yuvacık Barajı’ndaki suyumuzu daha etkin bir şekilde kullanacak ve yeni bir su kaynağına da böylelikle ulaşmış olacağız.

KOCAELİ’YE YATIRIM YAPMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Diğer taraftan isale hatlarımızın inşaatları devam ediyor. İsale hatlarında 1 yıl gibi kısa bir süre öngörüyoruz. Bir yıl sonra bunları bitirmeyi hedefliyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın sağlamış olduğu imkanlar, teknik imkanlar ve finans imkanları da elbette Devlet Su İşleri Teşkilatımıza yüz akı teşkilatlarımızdan birisi haline getirdi. Bu vesileyle ilimizdeki gölet, sulama ve içme suyu tesis inşasında bize yol gösteren, destek veren Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sayın Bakanımıza ve burada emek veren tüm mühendislerimize, işçimize, ve müteahhit firmalarımıza, çalışanlarına çok teşekkür ediyoruz. Hepinizin bildiği gibi Kocaeli Türkiye‘nin dünyayla yarışan yüzü, bilim, sanayi ve teknoloji şehri. Bu özelliklerine uygun da yatırımları yapmaya devam edecek ve bu şehri daha iyi bir noktaya hep beraber getireceğiz.”

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.