SEVGİLİ BAŞKAN ADAYLARI

Yayınlama: 06.02.2024
A+
A-

Sosyal medyadan hepinizi mümkün olduğunca takip etmeye çalışıyorum .
Hepinize benden kocaman aferin.
Çünkü koşturuyorsunuz , anlatıyorsunuz , masraf ediyorsunuz …
Ama o kadar… O orada kalıyor.. Çünkü bizim millet balık hafızalıdır. Dinler , anlar gibi yapar ve unutur!

İşin kötüsü , olurda seçilirseniz , bu anlattıklarınız DEDİN / DEMEDİM polemiğini yaratır ki çok yıpranırsınız .
Onun için şunu unutmayın : Söz uçar , yazı baki kalır .
Yani konuşmayın… O incecik ses tellerinize yazık…
Soğukta, yağmurda bin perişan oluyorsunuz .
Siz hasta olursanız bizler ne yaparız ? Hiç düşündünüz mü ?
Bence , artık hepinizin bir MEDYA EKİBİ var… Yani elinizin altında bir çok , kendini BILL GATESzanneden gençlerimiz var . Verin onlara donelerinizi onlar size hazırlasınlar . Mesela ortadan katlanmış A4 kağıda projelerinizi SEBEP ve SONUÇ ilişkisi ile projelerinizi sunun .
Vatandaş bunu en azından bir daha katlar cebine sokar , ama unutmayın bu sunduklarınızı yapmazsanız , sebebi ne olursa olsun onu cebinden çıkarır sizin gözünüze sokar ! Başta ben heyecanla bekliyorum bu eylem için !
Veya küçük bir cep kitabı şeklinde yapın. İnanın bunu hesapta reklam desteği ile yapmanıza yardım edecek bir sürü rant bekleyen yalaka vardır etrafınızda. Çünkü şahsi bütçeniz çoğunuzun yok . Olsa da yatırmazsınız zaten.
Ben olsam , bende yatırmam.
Çünkü seçilirsem ortalama 60.000 lira maaş alacağım . 5 yıl görev yapacağım . 5X12 = 60 ay yapar . 60 ay X 60.000 lira = 3.600.000 lira yapar. Oysa bu seçimin bütçesi tahminen 10.000.000 lira ? Komik ! On milyon yatır , üç milyon altıyüz bin kazan . Olacak şey değil .
Bence siz ziyaret ekibinize iki tane katip alın. Siz vatandaşı dinleyin. Bu arkadaşlarınız vatandaşın dediklerini not alsınlar. Hatta iletişim bilgilerini de.. Ofise döndüklerinde bu notları kitap gibi düzenlesinler. Seçilirseniz bu notlar sizin en yakın YOL HARİTANIZ olur.Bundan sonrasında sizin yapacağınız tek şey… Dinlemek… Dinlemek…. Dinlemek… Sonunda EMPATİ yapmak. Gerçi içinizden biri bu dinleme işini asla beceremez. Ama en azından denemesini tavsiye ederim.
Bakın aday arkadaşlar. Öncelikle şunu kabul edin. Yalova BUTİK ŞEHİRDİR . Ötesi yok . Coğrafi açıdan zaten olamaz da .
Bu şehrin birinci sorunu , şehir içi trafiktir. Mevcut şartlarda bir tarafınızı yırtsanız bunu düzeltemezsiniz. Bunu kabul edin. Trafiği düzeltmenin iki aşamalı çaresi var :
Mevcut halini azaltacaksınız.
Yani , yeni merkezi ortamlar yaratarak , trafiği şehrin tüm bölgelerine paylaştıracaksınız .
Mesela ; Cumhuriyet meydanını , Jandarma karakolu – Eski PTT – Ve Fatih caddesi ile , Mimar Sinan kesişme noktaları arasında YAYALAŞTIRMANIZlazım . Sakın esnaf isyan eder demeyin. Beyoğlu , İstiklal caddesi zamanında yayalaştırma kararı alındığında , caddenin ortasında üstüne benzin döküp kendini yakan birkaç esnafı gazeteler manşetlerine taşımıştı , Şimdi gidin onlara “ Burayı tekrar trafiğe açacağız”deyin. Yine kendilerini bu sefer “ Açamazsın diyerek” yakmaya kalkarlar. Onun için KARARLI olmak lazım .
Atatürk İlk Öğretim okulu yıkılacaksa , oranın altına iki katlı otopark , üstüne de ,Cevdet AYDIN parkından daha çağdaş bir yeşil alan yapılmalı.
IDO iskelesinin oradaki minibüs otogarıkesinlikle kalkmalı.
Yıkılacak Valilik ve eski emniyet müdürlüğünün üzerine , kesinlikle kentin sosyal hayatında birleştirici nokta özelliklerine sahip bir beş yıldız otel yapılmalı . Şehrin merkezde kaliteli bir otele ihtiyacı kesinlikle var.
Mevcut TATİLPARK sahilimiz için mevcut başkan Tutuk’un harika bir projesi var . O proje devam ettirilmeli . Hatta yeni yapılanması özel sektöre yap-işlet-devret sistemi ile verilmeli. Çünkü belediye işletemez.
Sanırım vilayet binası, YTSO’nun karşısına geçecek . Bu devasa arazide kalan bölümler , kesinlikle GOLF TURİZMİ için değerlendirilerek , şehre katma değer ve çağdaşlık kazandırılmalı.
Zabıtanın kullandığı eski YTSO binası kesinlikle vilayet ile anlaşılarak Turizm İl Müdürlüğüne devredilmeli.
En önemlisi , Çiftlikköy’den itibaren tüm Şehit Ömer Faydalı Bulvarı üzerinden üniversiteye kadar olan şeritte kesinlikle refüjlü üst bağlantı yolu yapılmalı. Bakın ; Şehit Ömer Faydalı bulvarının , Esentepe bölgesi tamamen toprak kaymasına müsait bir arazi yapısına sahip . Eskiler iyi bilir. Burada yapılacak olan üst ulaşım yolunun refüj ayakları çok amaçlı yapılırsa, inanın burada olası bir toprak kaymasına da bent olur.
Artık iş işten geçti ama yeni belediye binamız GOP mahallesine veya İmam Hatip’in bulunduğu araziye yapılmalı .
Genç nüfusumuz fazla. Üniversitelileri ve liselileri doğru değerlendirip alttan gelenlerin ufkunu açmalıyız.
Sporumuz , özellikle futbolumuz yerlerde. Stadımız perişan. Bakın Karagümrük’ün sahası yok. Bizim stad olsaydı, Karagümrük tüm süper lig maçlarını burada oynayabilirdi.
Otogarın yeri yanlış . Burası bir AVM’ye kiralanabilir veya sağlık hizmetine verilebilir. Yeni otogar içinde , Kazımiye tarafları son derece uygun.
Çiftlikköy-Armutlu arası kesinlikle deniz ulaşımıolmalı. Bu deniz ulaşımına , Adalar ve Bostancı iskeleleri de dahil edilmeli. Çünkü İstanbul’dan koptuk !
Para yok lafına inanmıyorum. Belediyemiz tek yapmak istesin. AB fonları , teşvikleri kullanılmak için bekliyor. Sadece ciddi projelendirme yapılmalı.
Araştırma alanı 930 dönüm. Ve ne yapılırsa yapılsın burası atıl bir alan. Burası bakanlıktan alınıp , Bursa Kültürpark örneği olarak şehre kazandırılmalı .
Daha yazacağım çok. Ama sevgili Hasan SOYGÜZEL uzun yazıyorum diye kızıyor .
Ne yapayım ? Yalova’da o kadar çok dikkati çekilmesi gereken konu var ki : Anlat anlat bitmiyor.
Saygılarımla

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.