TERMAL BELEDİYESİNE YENİ HİZMET BİNASI

TERMAL BELEDİYESİNE YENİ HİZMET BİNASI
Yayınlama: 30.03.2024
A+
A-

Termal Belediyesi yeni hizmet binasının temeli ilçede düzenlenen törenle atıldı. Termal’in tarihi ve doğal dokusuna uygun olarak planlalan ve 300 metrekare alanda inşa edilecek olan yeni binanın 8-10 ay içerisinde tamamlanarak hizmete girmesi planlanıyor.Termal Belediyesi yıllardır hayalini kurduğu yeni hizmet binasına kavuşuyor. Yeni binanın temeli Termal’de gerçekleştirilen muhteşem bir törenle atıldı. Temel atma törenine AK Parti Yalova Milletvekilleri Ahmet Büyükgümüş ve Meliha Akyol ile Yalova İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Soygüzel de katıldılar.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması sonrasında Termal Belediye binasını inşa edecek olan firma yetkilisi Kemal Baş belediye binasının teknik özellikleri hakkında bilgiler verdi. Baş, binayı Termal’in tarihi ve doğal yapısına uygun olarak klasik bir üslupta tamamladıklarını ifade etti. Yemyeşil Termal’in doğası içerisinde bembeyaz bir bina yapmak istediklerini dile getiren Baş binanın 300 metrekarelik bir oturma alanına sahip olcağına dikkat çekti. Baş binanın 8-10 ay içerisin de tamamlanacağını da dile getirdi.

Akyol:”İlçeye uzun yıllar yetecek bir bina olacak”

Baş’ın ardından söz alan AK Parti Yalova Milletvekili Meliha Akyol ise binanın tamamlandığında ilçeye uzun yıllar hizmet vereceğini söyledi. Binanın ilçeyle uyumlu bir bina olarak tasarlanmasından duyduğu memnuniyeti de dile getiren Akyol, “Termal’in yeni bir binaya ihtiyacı vardı. Bugün burada bu temeli atarak ilçemize bu hizmeti kazandıracak olmanın mutluluğu içerisindeyiz. Termal’imizin tarihine, doğasına ve dokusuna uygun bir bina inşa edilecek. İlçemiz bu binamız tamamlandığında daha modern bir ortamda hızlı ve kaliteli hizmet almaya devam edecek. Bu bina ilçemize uzun yıllar yetecek ve hizmet verecektir. Emeği geçen başta Belediye Başkanımız H. Sinan Acar olmak üzere herkese yürekten teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Büyükgümüş”Türkiye’ye örnek teşkil edecek”

Temel atma töreninde söz alan AK Parti Yalova Milletvekili Ahmet Büyükgümüş ise binanın ülkeye örnek teşkil edeceğini ifade ederek, “Bugün burada sadece bir temel atmıyoruz. Bu bölgede uzun süredir yürüttüğümüz çalışmaların sonuna geldiğimizin bir nişanesi. Uzun mücadeleler sonucunda ekip halinde başarıyla tamamladık ve belediye binamızın yapımı için gerekli izinleri aldık. Bugün de ilçemize yakışacak, ilçenin tarihi ve doğal dokusu ile birebir uyumlu olan bu binanın temelini atıyoruz. Bu binanın Türkiye’ye örnek teşkil edeceğine de inanıyorum. İlçemiz ilerleyen dönemde atacağımız turizm yatırımlarıyla da birleştiğinde önümüzdeki 5 yılda Termal’in daha da ilerilere gittiğine hep birlikte şahitlik edeceğiz. Ben Termal Belediyesi yeni hizmet binasının hayırlara vesile olmasını diliyorum.” şeklinde konuştu.

Acar: “İlçemize yakışan bir bina olacak”

Büyükgümüş’ten sonra kürsüye gelen Termal Belediye Başkanı H. Sinan Acar ise binanın izinlerinin zorlu ve sıkı denetlenen bir sürecin ardından alındığını dile getirdi. Termal’in dokusuna zarar veren değil o dokuyla uyumlu bir bina hedefi ile yola çıktıklarına vurgu yapan Acar konuşmasında, “Termal’de bir bina yapmak çok zor. Zira birçok nokta koruma alanı içerisinde yer alıyor. Biz binamızı yapacağımız yer için de Tabiat Varlıklarını Koruma ve Anıtlar Kurulu’ndan izin aldık.Kocaeli ve Bursadaki kurullarla yürütülen bu süreç oldukça uzun ve meşakatli bir süreçti. Kurullar yılda 4 kere toplanıyor ve bu sürede bir çok konu görüşülüp karara bağlanıyor. Bu süreçte kendi alanlarında uzman profesörler binamı için talep ettiğimiz izni çok ince eleyip sık dokudular. Gerekli tüm denetimler yapıldı ve izinler bu süreçler sonrasında verildi. Biz de zaten bunu istiyorduk. Biz ilçemizin tarihi ve doğal dokusuna zarar vermeden bu dokuyla uyumlu bir bina yapmak istiyoruz. Nihayet ilçemizin ihtiyacı olan binamızın temelini atıyoruz. Termalimize ve halkımza yakışan bir bina onların hak ettiği modern hizmet ve modern mekanı kendilerine sağlayacak olmanın mutluluğunu ve gururunu da yaşıyorum. Ben emeği geçen herkese gerçekten halkımız adına teşekkür ediyorum. 8-10 ay gibi bir süreçte binamızı tamamlayacak ve açılışını da yine burada hep birlikte yapacağız inşallah” sözlerine yer verdi.

Konuşmaların ardından Termal Belediye Binası’nın temeline ilk harcı koyacak olan butona Termal Belediye Başkanı H. Sinan Acar, AK Parti Yalova Milletvekilleri Ahmet Büyükgümüş, Meliha Akyol, İlGenel Meclisi Başkanı Hasan Soygüzel ile beraberindekiler birlikte bastılar.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.