TEŞEKKÜRLER TAHSİN BECAN

Yayınlama: 07.04.2024
A+
A-
Yalova CHP örgütü için , 31 mart yerel seçimleri bir çok özel reaksiyonları da beraberinde gündeme getirdi. Şöyle biraz gerilere gidelim isterseniz .
Mesela Muharrem İNCE’nin CHP vekili olduğu dönemlere .
Bunca yıllık yaşamımda ben bizim örgütte MUHARREM İNCE kadar aksiyonel bir vekil görmemiştim. Taa ki TAHSİN BECAN’a kadar .
Muharrem İNCEile Tahsin BECAN dönemleri arasındaki süreçte, il örgütünde şöyle bir strateji yaşandı :
Muharrem ince ilk vekil seçildiği andan itibaren , il örgütünde siyasi kariyer hedefleri açısından değişiklikler baş göstermeye başladı . Değişikliklerden biri ,il başkanlığında , diğeri de ilçe başkanlığında oldu .
Bu değişiklik bir kişisel siyasi kariyer basamakları idi ve maalesef Atatürk’ünidealleri üzerine kurulan CHP , kişisel egolara teslim oldu . Özellikle Yalova İl örgütünde. Şöyle ki :
CHP’de yükselmek için İL BAŞKANI olmak çok önemli idi. İl başkanı olunursa kişiye milletvekilliği , olmazsa belediye başkanlığı yoluaçılıyordu .
Oysa bana göre il başkanı olacak kişi , şahsi kariyerinden önce Yalova’yı ve partisini , konu genel seçimler ise Ankara’da mecliste Yalova ve menfaatlerini en doğru şekilde koruyacak , Yalova’yı en iyi şekilde temsil edecek milletvekili ADAYINI yok , konu yerel seçimlerse Yalova’ya en iyi temsil edebilecek belediye başkan ADAYINI seçmekle yükümlü olmalıdır. . Ama maalesef bu ilkeli duruş İNCE dönemiyle beraber bitti. Çünkü İNCE , partiyi kendi partisi olarak dizayn etmeye başladı .
14 mayıs seçimleri öncesi il başkanımız sayın Mehmet GÜREL idi .
Aday adaylığı sürecine girildiğinde GÜREL , aday adayı olmak için il başkanlığından istifa etti. Ederken de kendisinden sonra ki il örgütünü kendine göre dizayn etmeyi de ihmal etmedi. Bu sebeple il yönetiminde oylamaya gerek duymadan MUTTALİP TUNÇ’un seçim sonrası il kongresine kadar İL BAŞKANI olarak görev yapmasını diretti ve hedefine ulaştı . Bu arada aynı zamanda ERDEM DOĞANCI’nın da merkez ilçe başkanı olduğuna dikkat edelim.
GÜREL’in hesabı basitti : Vefa abisi milletvekilliğine soyunursa , VEFA abisi aday sıralamasında BİR olacak , kendisi de İKİ olacaktı . Vefa abisi hesapta siyaseten komploya gittiği için , kendisi de Muharrem İNCE tarafından önü kesilerek kurban edilmiş İKİ MAĞDURisimdi ve seçmen MAĞDURLARI severdi. Yani iş böyle olursa Yalova CHP , seçimi 2-1 alabilirdi.
Sonrasında ki il kongresinde ise il başkanlığı için DOĞANCI’nın aşırı istekli olduğunu biliyordu . Gel gör ki ; bazı Çınarcık ilçesi gelişmeleri yüzünden GÜREL’in , DOĞANCI ile arası açıktı .
TAHSİN BECAN’ınaday adaylığı süresi sonunda birinci sırada çıkması GÜREL’in hesaplarını bozdu . Çünkü kendisinin ikinci sıra oluşu 2-1 hedefinde ki GÜREL’in moralini tarumar etti. Oysa bilmiyordu ki ; kendisinin ikinci sıra olması için BECAN’ın KILIÇDAROĞLU’na karşı nasıl mücadele etmişti. Becan dayatmasa idiGÜREL ikinci sıra bile olmuyordu . Bu arada ikinci sıra için Kılıçdaroğlu’nun kimde ısrar ettiğini ben biliyorum .
İkinci sırada seçilemeyeceğine kanaat getiren GÜREL hemen strateji değiştirdi. Tunç başkanlığında ki il örgütünü BECAN’a karşı örgütledi. İl yönetimindeki bazı kuvvetli isimlerle arasını düzeltti. DOĞANCI ile bile kanki oldu . Çünkü geleceği görecek kadar zeki idi GÜREL . Yani bu genel seçimde sadece BECAN seçilecek ve il kongresinde de TUNÇ yerine DOĞANCI gelecekti. Hedefi belli idi . On ay sonra gerçekleşecek olan yerel seçimlerde de kendisi YALOVA CHP BELEDİYE BAŞKANI ADAYI olmalıydı .
Bunun için önünde en büyük engelin BECAN olduğu yanılgısına düştü. Ve başladı örgüt ile Becan arasını açmaya . Ve başarılı da oldu . Örgüt Becan’ı DIŞLADI !
Bu arada CHP kongresinde Kılıçdaroğlu’nun kaybetmesi Gürel’in ekmeğine yağ sürdü .
Kılıçdaroğlu’na HAYRAN olan ( bizzat ben biliyorum) Gürel , anında İMAMOĞLU&ÖZEL tarafına oynadı . Ve hedefine vardı .
Şimdi sırada , olası erken veya normal tarihindeki genel seçimde DOĞANCI’nın Milletvekili birinci sıra adayı olup , meclise gitmesi , Doğancı’nın yerine de şimdiki merkez ilçe bakanı Kemal SÜREL’in il başkanı olması . Benim anladığım süreç bu şekilde devam edecek .
İşte Becan’ı takdir etme içgüdüm , bu süreçte ortaya çıktı .
DIŞLANMAYA maruz kalmış , teklif ettiği her aday il örgütü tarafından aforoz edilmiş CHP Yalova Milletvekili TAHSİN BECAN’ın , seçim sürecinde geri çekilip hiçbir destekleyici aksiyona girmeyeceğini düşünüyordum . Çünkü zaten seçilmeden önceki hedefi , seçilirse sadece bir dönem vekilli yapmaktı . Dolayısı ile Becan’ın bir daha seçilirmiyim gibi bir endişesi asla yoktu .
Ve ŞAŞIRDIM !
Çünkü Becan asla KÜSKÜN role girmedi ..
KAPRİS yapmadı….
Hele kompleks hiç yapmadı…
SAHAYA İNDİ !
Gece-gündüz propanganda çalışmalarında aktif rol aldı .
Fotoğraflar verdi.
Özellikle MADDİ olmak üzere , manen de partisinin başarısı için çalıştı .
Ve inanıyorum ki , BECAN ; MEHMET GÜREL’e rağmen onun en büyük destekçileri içinde , gerçek bir partili olan TEK ADAM olarak zihinlerde yer etti.
Zaten , 14 mayıs seçimlerinden itibaren hiçbir zaman halktan kopmadı . Hatırlayın ÖZCAN hocanın vekillik dönemini mesela .
Anlayacağınız , CHP YALOVA MİLLETVEKİLİ sayın TAHSİN BECAN , kendisine karşı komplo yapanlara , yerel seçimlerde en büyük desteği vererek bence seçim zaferinin en büyük kahramanlarından biri olmayı başardı .
Saygılarımla

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.