TUTUK:”YALOVA’YI SPORUN MERKEZİ YAPACAĞIZ”

TUTUK:”YALOVA’YI SPORUN MERKEZİ YAPACAĞIZ”
Yayınlama: 28.03.2024
A+
A-

Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk Yalova’yı sporun da merkezi yapmak için seçimin hemen sonrasında önemli spor yatırımlarını hayata geçirmek için düğmeye basacaklarını dile getirdi.

Kendisi de milli bir sporcu olan Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk gençlerin daha fazla spor yapmalarını sağlamak adına ildeki spor yatırımlarına da ağırlık vereceklerinin müjdesini verdi. Yalova hayata geçecek spor tesisleri ile sporun da merkezi haline gelecek.

Yalova 2. bir spor salonuna kavuşuyor

Yalova’ya 2. Bin 500 metre kare kapalı alana sahip bir spor salonu inşa edeceklerini ifade eden Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk, “Biz her zaman gençlerimizin yanındayız. Gençler ne istiyorsa biz onu yapacağız. Gençler bizden Kapalı Spor Salonu istiyorlar. Biz de gençlerimizin bu talebine cevap vereceğiz elbette ki. İlimize yeni bir spor salonu yapacağız. Sporda altyapılar için yeni bir alan açmış olacağız. İçerisinde fitness salonu da yer alacak. 3 bin 500 metrekare toplam alanda yer alacak olan bu salonumuz 2 bin 500 metre kare kapalı alana sahip olacak. Spor tesislerinin yanısıra içerisinde kafeler de yer alacak. Bu salonun ada ve paftaları belli. Zemin etütlerini yaptık. Proje hazır. Sadece ihalesini gerçekleştirmek kaldı. Ben de bir milli sporcuyum. Dolayısıyla bu alanda yaşanan ihtiyacı görüyorum ve bu anlamda Yalova’yı sporun da merkezine dönüştürecek yatırımları yapmak adına gereken ne varsa yapacağım.“ dedi.
Su Sporları Merkezi yaz aylarında açılacak
Yalova’nın en büyük ihtiyaçlarından birisi olan su sporları yapılacak tesis ihtiyacı da Tutuk tarafından hayata geçirilecek proje ile ortadan kalkacak. Başkan tutuk Su Sporları Merkezi’ni yaz aylarında hizmete açacakları müjdesini de vererek, “Yalova Marmara bölgesinde denize en uzun kıyısı olan il durumunda. Bu anlamda su sporlarının geliştirilmesi için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Hazırladığımız proje de bunun en somut örneğidir. İlimizdeki su sporları kulüplerimizle birlikte yelken, kürek, su topu, yüzme sporlarının yapılmasına imkan tanıyacak bir Su Sporları Merkezi’ni Batı Sahil Bandında hayata geçireceğiz. Yerimiz belli. Bu projemizi de yaz aylarında devreye sokacağız. Projesi hazır. Düğmeye basacağız ve Su Sporları Merkezimizi Yalova’mıza kazandıracağız.” diye konuştu.
3 amatör saha hizmete girecek
Yalova Belediyesi ilde 3. Amatör sahayı da inşa edecek. Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk müjdeli haberi şu sözlerle duyurdu, “Yalova’da 62 tane amatör spor kulübümüz var. Ama sadece 2 tane amatör sahamız var. Bu amatör sahalar Yalova’mıza yetmiyorlar. Yani çocuklar sabah 8’den gece 24’e kadar burada sıra bekliyor. Yine yetmiyor. Yalova Belediyesi olarak biz bu noktada devreye gireceğiz. Adnan Menderes Mahallemizde 3 bin 600 metrekare toplam alana sahip, 600 kişilik tribünü bulunan 3. Amatör futbol sahasını bu mahallemizde inşa edeceğiz.”

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.