ATATÜRK STADYUMU HAKKINDA

Yayınlama: 12.09.2023
A+
A-

Bizim futbol iklimimiz gittikçe enteresan bir hal almaya başladı .
Dün gece malum(!) rakibimizin taraftarı bir dostum telefon etti.
“Selam” falan dememe kalmadı ; başladı “ Bu stad ismi niye değiştirilmek isteniyor ? Bu işin bir mevzuatı var . Kimse kendi başına isim değişikliği yapamaz !” bla…bla…bla…
Bir de beni suçladı. Neymiş ? Önce benim görüş bildirmem gerekirmiş… Bildirmediğim gibi bir de yapılan paylaşımlara “beğeni” yapıyormuşum !
Ve devam etti : “ Ali Koç şöyle , Ali Koç böyle … Niye ben Ali Koç’u göklere çıkarıyormuşum ?
Lafa girip cevaplamaya çalışıyorum ama nafile… Takılmış band gibi devam da devam !
Neyse anında konuyu nasıl yaptıysam Yalova’da ki son dost vefatlarına saptırıp stad eleştirisini kesebildim. Arkadan da kestane balı siparişi ile arkadaşımın gülmesini sağlayarak telefonu kapattık.
Evet ! Dostum haklı . Ama Fenerbahçe yönetim kurulu da salak değil !
Hele Ali Koç hiç salak değil !
Bahsedilen problem , ülkemin yaşadığı sosyal , siyasi, ekonomik problemlerin yanında sadece çerez.
Şimdi arkadaşımın eleştirilerine cevap vererek , o çok istediği görüşümü anlatayım :
Hatırlarsınız muhakkak ki . Bundan 20 sene önce şehirlerde ki stadyumlarımızın isimleri genel olarak “ Falan şehir ATATÜRK STADYUMU” idi. Hatta hepsinin tabelasının altında veya tesis girişinde de Atatürk’ün ünlü veciz cümlesi bulunurdu :
” Ben sporcunun çevik ve ahlaklısını severim ! “.
20 yıl önce mevcut iktidar başa geçince , durumlar değişiverdi.
Mesela stadlarda ki ATATÜRK isimleri sırf yağcılık olsun diye ( belki de sümen altı tehditlerle) kaldırıldı. Hepsi birer ARENA oldu ! “ CART ARENA “veya “ CURT ARENA “ oldu hepsi .
İsimler ATATÜRK olmaktan çıkıp ARENA olunca , tüm tribünler bir anda GLADYATÖR alanına dönüverdi.
Bu sefer zat-ı muhterem çıkıp bir konuşmasında “ Ne demek ARENA ? Stadlarımız spor yeri mi , yoksa kavga yeri mi?” diye bir soru dolu eleştiri getirince , Beşiktaş’ın öncülüğünde tüm stadlarımız bir anda PARK oluverdi ! Sonunda da stad isim sponsorlukları ortaya çıkınca PARK isimleri de yavaştan gündemden çıkmaya başladı .
Gelelim Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu stadının isminin , Fenerbahçe yönetim kurulu tavsiyesi(!) ile FENERBAHÇE ATATÜRK STADYUMU olarak değiştirilmesi istemine .
İlk olarak bu konu takriben en az bir yıldır sosyal medyada değişiklik olarak yer almaya başlamıştı . Yani yeni bir konu değil .
İkincisi , Fenerbahçe yönetim kurulu da en az bir yıldır bu konunun mevzuatı konusunda araştırma içerikli çalışmalarda bulundular . Sordular… Danıştılar… Bla…Bla..Bla…
Sonunda cumartesi günkü tüzük değişiklik kongresinde bunu kongre üyelerine sunarak sordular ve yasal olarak da kongreden % 100 oy birliği ile onay alındı .
Prosedür gereği kongre onayı şart idi.
Oylama sonucunu da başkan Ali KOÇ açıkladı .Dedi ki : “ Sayın kongre üyelerimize verdikleri onay için teşekkür ederiz. Ancak bu değişiklik bizim karar ve uygulama uhdemizde değil . Verdiğiniz onay yetki ile şimdi yönetim kurulu olarak bakanlığımıza , yani devletimize bu isteğimizi sunarak
onay veya red bekleyeceğiz. Bu işler devletimizin onayı olmadan “ Ben yaptım oldu” şekli ile yapılmaz “ diyerek açıkladı .
Yani stad isim değişikliği konusu yasalar nezdinde harfiyen uygulanıyor.
Bu arada rahmetli Şükrü Saraçoğlu’nun ailesinden de gerekli izinlerin alındığı da belirtildi.
Şimdi bu ülkede Şenol Güneş Spor kompleksi varsa….
Bir tane yetmezmiş gibi iki tane FATİH TERİM stadyumu varsa ; Fenerbahçe kulübü de pekala stadlarının ismini ATATÜRK STADYUMU olarak değiştirme hakkına sahiptir.
Üstelik kanun yasa tanımadan paat diye tabelayı değiştirerek yapmıyor. Kanun ve yasaları harfiyen de uygulayarak adım adım devam ediyorlar .
Bence Fenerbahçe yönetimi eminim ki yetkili mercilerle görüşüp bilgi ve olumluluk görüşü aldıkları için konuyu realite ettiler.
Buraya kadar işin nev’i sportif idi.
Şimdi gelelim zurnanın ZIRT dediği yereee !
Acaba bakanlık , yani devlet ne karar verecek ?
ATATÜRK ismini pek sevmezler malumunuz. Sevmezler demeyeyim de nedense(!) rahatsızlık duyarlar.
Tahminim şu : Bence kabul edecekler . En fazla ATATÜRK olmasın ama GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK veya GAZİ MUSTAFA KEMAL PAŞA değişikliği isteyebilirler.
Esas merakım şu : Şayet kabul etmeyip red ederlerse , gerekçeleri ne olacak ?
Yani Fenerbahçe yönetimi pimi çekti ve bombayı bakanlığın kucağına bıraktı !
Ama devlet köşeye sıkışıp da kabul etme mecburiyetine girerse hem de istemeden ; Koç Holding’in allah yardımcısı olsun bir ; Ali Koç oldukça Fenerbahçe şampiyonluk görür mü iki…

Bakçez ve göreceğiz .
Saygılarımla
Hadi TONAROĞLU
( Not : Bu tarafsız ve güncel bir spor konusudur. Herhangi bir takım taraftarı bu yazıma tribün edebiyatı yaparak yorum eklerse , yemin ederim ki önce yorumlarını silerim , sonra da gerekirse sosyal medya hesaplarımdan siler ve engellerim.)

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.