CEM SADIKER’Cİ OLMAK

Yayınlama: 05.01.2024
A+
A-

An itibarı ile yerel seçimler iyice yaklaştı.. Aday adaylarımızın , ADAY’lığa terfileri tüm seçmen ve yerel siyasetçiler tarafından fazlası ile heyecan yaratmaya başladı .

Elim kalem tuttuğu için , telefon ile aranmalarım , benim bile çoğaldı . Destekleyenler , saydıranlar, gırla olmaya başladı ..

Çünkü ben eveleyip gevelemem . Fikrim , zikrim ne ise olduğu gibi yazar anlatırım. Neden ? Çünkü bunlar benim şahsi fikirlerim .

Tamam , bazen kızar atarlanırım ama kimseye de bel altı vurmam .

Şimdi ben Çiftlikköy ilçemizde CHP aday adaylarımız arasında CEM SADIKER’i destekliyorum . Öncelikle bu benim en tabii hakkım. Çünkü kimi destekleyip desteklemeyeceğim sadece benim tercihim.

Mesela Mesut TUTUĞ’u tanımıyorum . Ben tanımıyorum diye kötü aday mı ? ASLA !

Oktay ATİK’i de tanımıyorum..

Hatta il yönetimince desteklenen ADİL YELE’yi görmedim bile. İl yönetiminin neden sayın YELE’yi bu kadar desteklediğini de anlamış değilim zaten.

Yalova’da yaşayan en eski CHP’lilerden biriyim . Yele konusunda bir tuhaflık var bende. Mesela ben rahmetli olalı yıllar olmuş TALİP YELE amcamı iyi tanırım. Onun hakkında naçizane fikirlerim var . Kaldı ki Talip amca benim çocukluk anılarımdandır. Ama neredeyse aynı dönem siyasetinin içinde olduğum , torunu ADİL YELE’yi tanımıyorum. Bu sizcede tuhaf değil mi ? Yıllar önce vefat eden Talip amcamın PİAR’ı var ama torun ; üstelik siyasi profil olan TORUNUN piar’ı yok ! Yani torun, dedesi kadar izlenim bırakmamış bende.

Gelelim CEM SADIKER’i niçin desteklediğime :

Arkadaşlar , şöyle bir etrafınıza bakın.. Özellikle siyasetin içinde olan dostlarınıza . Üç aşağı-beş yukarı hepsi birbirinin kopyası . Tek farkları var : Bir ERDOĞAN ile başlıyor , diğeri ÖZGÜR ÖZEL diyerek .

Oysa toplum toplum yönetimlerine talip olan arkadaşlarımızın çok farklı vizyonları ve hayal dünyaları olması lazım . Böyle olmalı ki birinden birini bilinçli bir şekilde seçelim . Oysa birbirinden farklı olmamaları bana hep şunu hatırlatıyor : Mesela araba alacaksınız .. Ve istediğiniz renk beyaz. Ama beyazın farklı tonlarının farklı isimleri var. Mesela hemen aklıma geleni BUZ BEYAZI .Yahu beyaz, beyazdır. Bu kadar basit.

Hah işte CEM SADIKER , düz ve net beyaz.

Bir defa siyaseti bilimsel anlamda biliyor ve analiz edebiliyor.

Bir çok farklı siyasi yapılarda vatan için mücadele ettiğinden , özellikle ilçede ki seçmen profillerinden oluşan ağı çok geniş. Artı seçime kendi ekonomik gücüne güvenerek giriyor. Burası önemli. Kimsenin desteğine ihtiyacı yok .

Okuyan , inceleyen , eğitimli ve deprem konusunda özellikle bilim adamı vizyonuna sahip.

Avrupa’yı bilir… Yabancı dil konusunda tercümana ihtiyacı yok !

Hiçbir yapı ile göbek bağı yok ..

Bazı adreslere , seçim desteği için gitmişliği yok .

Yani Çiftlikköy seçmeni için , DÜZ BEYAZ bir adam ! Dikkatinizi çekerim , üstündeki lekeyi , ve kiri en çok belli eden renk BEYAZ’dır.

Az biraz geriye gidelim isterseniz.

Mesela 14 mayıs genel seçim sonrası döneme.

Bilirsiniz ben Yalova’ya gelip Tahsin BECAN propaganda ekibinde görev almıştım.

Biz o zaman seçim sonrası dönem için , Cem SADIKER ile olası kongre dönemi için Yalova CHP il başkanlığı , hatta yerel seçimlerde Belediye Başkan adaylığı içeren konuşmalar yapmıştık . Sadıker her iki önerimizi de kibarca reddedip “ Ben Çiftlikköy’de büyüdüm , İlk ve orta okulu orada okudum. Benim Çiftlikköy’e vefa borcum var “ diyerek cevap verme erdemini göstermişti.

Ve o günden bu güne zerre bu çizgisinden vazgeçmedi ki; siyaset zig-zag dünyasıdır. Günü geldi ve Çiftlikköy için aday adayı oldu.

Yani şimdi ben , siyaseti sadece Çiftlikköy içinde yapanı mı ?

Duyumlarıma göre ( ama ispatlayamayacağım bir şekilde) inşaatına ERDOĞAN posteri asıp , sonra CHP’den adayı adayı olanı mı destekleyeyim ? Yoksa PÜR BEYAZ , CEM SADIKER’i mi ?

Varın kendinizi benim yerime koyun ve cevaplayın.

Saygılarımla..

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.