MEMET

Yayınlama: 11.01.2024
A+
A-
Dönem Yakup KOÇAL dönemiydi..
Üniversite yıllarından itibaren tanıdığım SENİ , siyasal platformda ilk defa KOÇAL’ın ekibinde görmüştüm . O günün şartlarında Yalova siyaseti için benim iki PRENSİM vardı hatırlarsın .
Biri sen ; diğeri Ahmet ÖZSÜMER idi. Özsümer daha DAMAT ve sonrası ÇİÇEKÇİ olmamıştı . Henüz KUYUMCUYDU. Bu bahsettiğim dönemlerde şimdiki MEMET’ÇİLER henüz ortalarda yoktu .. Hepsinin işi-gücü vardı . Çaresizlikleri yoktu geleceklerinden. Dolayısı(!) ile SİYASETE daha girmemişlerdi.
O zamanlar KAFELER SOKAĞI bile daha yoktu… Ve biz sadece TERAS KAFE’ye takılıyorduk..
Teras’ın birde ikinci katı vardı hatırlarsın .
Orası rahmetli Nevzat’ın özel yeri idi. Bu özel bölüm sonraları , özellikle yine Yakup Koçal dönemlerinde Yalova siyasetinin en önemli KULİS noktasıydı . Yani TERZİ METİN’in atölyesi o zamanlar keşfedilmemişti daha .
Senin okuldan Yalova’ya geldiğin akşamlar , bu kuliste ki muhabbetler sıkmaya başlayınca sen ve kendimizi kış soğuğuna bakmadan Atatürk caddesine atar , Tigem’e kadar defalarca gider-gelir , Yalova’mızı kurtarırdık . Yaz tatillerinde geldiğinde , Çınarcık gece hayatından vakit bulduğun dönemlerde , bu sefer GÜNDÜZ uğrardın Teras’a.. Anlatırdın da , anlatırdın bana ve benim kuşağım DİNAZOR’lara.. Yerlere yatardık gülmekten.. Bazen gaza gelir o zamanlar popüler olan Davut Güloğlu’nun hit türküsü OY NURCANIM ile ayağa kalkar , o devasa cüssenle halay benzeri folklorik bir dans ederdin…
Ve ben , taa o zamanlardan beri sende , benim gençliğimi görürdüm. Hayran olduğum , iyi aile yapısına sahip , eğitimli , okuyan , kültürlü , başarılı ve çağdaş tam bir ATATÜRK genci idin , benim indimde !
Sonra eğitim hayatın bitti…
Bir müddet İstanbul’da mesleğini icra ettin.. Sonra Yalova’ya dönüp ofisini açtın ..
İşte tam o zamanlar da maalesef bende Yalova’dan ayrılmış güneye gitmiştim.
O dönemler bir süre ayrı kalmıştım senden anlayacağın..
Yine KIRBAŞ ile yaptığımız görüşmelerde , senin sosyal girişimler de yaptığını , hatta YTSO bünyesinde görevler aldığını öğrendikçe , ilk defa içimde “ GELİYOR ,GELMEKTE” olan düşüncesi yeşermeye başlamıştı.
Hele YTSO meclis başkanı olduğun zamanlar , yine içimden “ HAH , TAMAM. AZ KALDI” diye geçirmeye başlamıştım.
Annem rahmetli olunca , düştüğüm yalnızlık sebebi ile kendimi Yalova’ya atıverdim , hem de herkesin can attığı GÜNEY’i bırakarak.
Arman TUNAdiye bir genç vardı o zamanlar . Arman’ın internet portalını gazete formatına çevirerek , değil Yalova’nın , Türkiye’nin ilk internet gazetesini hizmete soktuk . Adı YALOVA REHBERİ.COM . Uzakta da olsam , bazı yerel gazetelere zaman zaman da olsa makaleler yazar Yalova’lı ile paylaşırdım.
Bu sefer sanal ortamda makalelerimi yayınlamaya başlamıştım ki ; sen CHP il örgütünden belediye başkan aday adayı olmuştun bile . Senin şahsında benim beklediğim , hatta özlediğim an gelmişti.
Muharrem İNCE milletvekili idi. Ve senin rakibin VEFA SALMAN’dı .
Vefa’nın ,İnce’den torpilli olduğunu görünce kendi ortamımda seni desteklemeğe başladım . Ve bu sebeple taa o zamandan beri Vefa ile aramız hiç olmadı . Ve Vefa belediye başkanı oldu .
O dönem bence sen değil aslında YALOVA kaybetmişti. Ve bunun sebebi de MUHARREM İNCE idi. Taa o zamandan beri Muharrem hocayı hiç affetmedim . Hem de ilerleyen zamanlarda sen bile Muharrem hoca ile can-ciğer olabilmişken !
Baktın olmuyor… Yolun hep kesiliyor…. Muharrem partiden , pılısını-pırtısını toplayıp ayrılınca , sen harika bir manevra yaptın ve CHP YALOVA İL BAŞKANI oldun .
Ne olduysa ondan sonra oldu maalesef Memet !
O TERAS’daki….
ATATÜRK caddesindeki….
“NURCANIM” oynayan MEMET gitti… SİYASİ MEMET ortaya çıktı !
Yani yukarıda anlattığım MEMET yok oluvermişti sanki ! Yerine bambaşka bir figür ortaya çıkmış oldu..
O mütevazi… Entelektüel beyne sahip… Projeci… İdealist MEMET gitti ; yerine EGOSU ortaya çıkan… BENBİLİRİMCİ… LAKAYT… UYUYAN…CİDDİYETTEN UZAK….
Elinden tavuk döner düşmeyen….
Sanki herşeyi halletmiş hedefine ulaşmış PASİF bir adam vardı sanki…
Anlatıyorum ; olmuyor..
Konuşuyorum ; anlamaz hale bürünmüştün..
Ve ben İNANAMIYORDUM !
Sonra baktım ki ; etrafın ŞAK-ŞAKÇI dolmuş…
Yine yukarıda bahsettiğim işi-gücü olanların çoğu işlerini bırakmış , ranta yönelmiş insanlar etrafını doldurur olmaya başlamıştı … Anladım ki sen İL BAŞKANLIĞI KİBİRİNE bürünmüşsün !
Başladım seni makalelerimde eleştirmeye… Bel altı vurmadan… Kıyasıya !
O zamanlar bir tek şey bekledim senden : “ NİYE BENİ ELEŞTİRİYORSUN ABİ ?” diye sormanı !
YOK !
Ben yazıyordum…. Sen İPLEMİYORDUN !
Anladım ki EGO’n MEGALOMANLIĞA evrilmişti .
Yine de , içimden “ VARDIR BU ÇOCUĞUN BİR HAKLI SEBEBİ” diye geçirmeye başladım . Geldim Yalova’ya , senin mekanda , yani kafeler sokağında oturup uzun uzun konuştuk .. SULH yaptık. Beni İKNA ETTİN.
Geldik 14 mayıs GENEL SEÇİMLERİ dönemine .
Bu sefer MİLLETVELİ ADAY ADAYI idin.
Ben uzaklarda idim ama , Yalova’nın taa içindeydim.
Sana Becan’ın aday olacağını ısrarla söyledim… Sen TINMADIN bile . Dedim ya egon baskındı…
Son gün .. Ben o gün Becan’ın birinci sıra olacağını tahmin edebiliyordum . Oysa sen hala “ Yok abi . Ben Vefa abinin durumunu takip ediyorum” diye cevaplıyordun . Anladım ki ego artık MEGALOMANLIK seviyesine geçmişti.
Sıralama açıklandı . Becan BİR , sen ise İKİ olmuştun .
Ankara dönüşü bilgiyi , daha açıklanmadan sana telefon edip , ofisinde ağırlayıp söylemişti. Hatırla . İlk sana söylemesini kim tavsiye etmişti sayın VEKİL’e sence ? Tabii ki ben ! Sağolsun vekil de beni kırmamıştı.
Sen ne yaptın ?
Kalktın birinci sıra adayı DIŞLADIN… Örgüte DIŞLATTIN !
Bazı profillerin kampanyada olmasını istemedin . Olmayınca KAPRİS yapıp uzaklaştın . Oysa bu bir seçim dönemi idi ve herkese ihtiyacımız vardı.
Becan sanadefalarca EL UZATTI . ReddettinMADO’da seninle saatlerce konuştum. Anlamadın .
Becan zaten gidecekti Ankara’ya… Onun derdi senin de kazanman ve 2 YAPMAKTI . Buna rağmen beni dinlemedin , Becan’ı anlamadın .
Becan ve benim için yapacak bir şey kalmamıştı artık .
Ve BİR çıkardık o seçimde . Becan vekil oldu . Sen döndün Kafeler Sokağında…
Tamam MEMET … Az kaldı bitiriyorum yazımı .
Sen durmadın yine vekile rencide edici yaklaşımlarda bulundun . Unuttun ki Belediye seçimlerine bir yıl kalmıştı . Kalktın kongrede il örgütünü kendine göre dizayn ettinKavgalı olduklarını bile yeni yönetime soktun. Ve il başkanlığı seçimini senin ekip kazandı . ZAFER ilan ettin.
Tanrı sana bir şans daha verdi. CHP’de genel başkan değişti .
Becan , Kılıçdaroğlu döneminde seçildiği için etkinliğini kaybetti. Sen ve Vefa abin hemen bizzat bana “ muhteşem bir adam abi” dediğin Kılıçdaroğlu’nu sattınız . Ve doğal olarak da yeni yönetimin Belediye Başkan adayı oldun.
Bak MEMET ;
Yalova şehri iki büyük KIRILMA NOKTASI yaşadı :
Birincisi , yereldeki baskılar yüzünden milletvekili adaylığından Selçuk ERGİN çekildi ve maalesef Yalova siyaseti MUHARREM İNCE ismini tanıdı . Hatta ülke siyasi hayatı tanıdı . Sen o dönemin yakın şahidisin . Yazdırma bana , bana anlattıklarını !
İkincisi ; YTSO’daki ikinci döneminde CELAL ÖZEL EKARTE EDİLDİ . Allahtan , yerine Tahsin BECAN seçildi. Ama onunda yönetim kuruluna kimleri aldırdılar , bunu da en iyi sen bilirdin.
Şimdi düşün bakalım ; SELÇUK ERGİN Yalova Milletvekili olsaydı ?
Düşün bakalım CELAL ÖZEL , ikinci kez YTSO başkanı seçilseydi ?
Muharrem İNCE ile başlayan siyasetteki ve Celal ÖZEL’in ayrılmasını sağlayıp , üstüne Tahsin BECAN’ın tek başına bırakılmasıyla gerçekleşen YALOVA’DAKİ SİYASİ ve TİCARİ DEFORMASYONU !
İşte şimdi sen Yalova’nın üçüncü KIRILMA NOKTASI olacaksın . Var mı buna yüreğin ? Var mı konuda FARKINDALIĞIN ?
Çünkü bu seçimi kaybedersen veya kazanıp başarısız olursan , senin YALOVA’lı son belediye başkanı olacaksın !
Aday ADAYLIĞI sürecinde İl merkezinde kimse için O OLSUN BU OLSUN demedim. Çünkü hepiniz için HAKLI SEBEPLERİM vardı . Bir kere bana açıp “ NEDEN ABİ ? “ diye sormadın . Çünkü sen benim eleştirilerimde hep sana olan sevgimi yok zannettin !
Erdem DOĞANCI ve Kemal hocaya sor . Asla beceremez demedim . Ama BAŞARAMAZ dedim.
Çünkü bu kadar egosu , artık megalomanlığı aşıp NARSİST aşama gelmiş olan hiçbir siyasi lider başaramazdı. Ve başaramamıştı !
Yalova’ya faydalı olman için sana birkaç abi tavsiyem var :
Empati yap.Kaybetmeyi göze al. Ama partinin oyunu arttır . Bu empatiyi yapman şart. Çünkü karşında iktidarın adayı vatandaş tarafından sevilen MUSTAFA TUTUKgibi bir faktör var . Oyunu arttırki ; sen kazanamasan bile oy artmış olsun , belediye meclisi bizim çoğunluğumuzda olsunOlsun ki ; gelecek seçimlerde genel veya yerelde sen aday ol ve KAZAN !
Teorilerin harika.. Lütfen bunları PRATİĞE dökmeyi başar . Bunun için AZ UYUMAN , ÇOK DÜŞÜNMEN ve İYİ BİR EKİBİN olması lazım . Başkan yardımcını DOĞRU ADAMDAN SEÇ . Prosedür nasıl bilmiyorum ama , uygunsa gerekirse üye olmayan bir ATATÜRK’çüden seç. Mesela Avukat Tarık Burak EVİN’i seç. (Ama eminim seçmezsin !) Çünkü en azından HUKUKÇU !
Vaadlerinin yer aldığı PROGRAMINI hasretle bekliyorum.
Herşeye rağmen , ATATÜRK’çülük ve LAİKLİK kazansın diyerek başarılar diliyorum.
Saygılarımla

Yazarın Son Yazıları
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.