RESSAM KAPLAN, ESERLERİNİ KENT MÜZESİN’DE SERGİLEYECEK

RESSAM KAPLAN, ESERLERİNİ KENT MÜZESİN’DE SERGİLEYECEK
Yayınlama: 04.02.2024
A+
A-

Ressam Ecem Nurşen Kaplan, Yalova’daki ilk resim sergisini Kent Müzesi’nde Yalovalılar buluşturacak.

Uzun zamandır Yalova’da kültürel ve sanatsal faaliyetlerin eksikliğinden Yalova’da yaşayan vatandaşlar şikayet ediyordu. Bu kapsamdaki eksikliğin kapatılabilmesi için Yalova Belediyesi “Yürüyen Köşk Kültür ve Sanat Sezonu” adı altında birçok etkinlik gerçekleştiriyor. Bu etkinlikler kapsamında söyleşiler, konserler ve tiyatrolar gerçekleştirildi.

Yalova Belediyesi’nin yanı sıra Yalova’da yaşayan genç bir kadın ressam Yalova’lı sanatseverler buluşmaya hazırlanıyor. Ressam Ecem Nurşen Kaplan, Yalova’da gerçekleştireceği ilk soyut resim çalışmalarını 5 Şubat Pazartesi günü saat 15:00’te Kent Müzesi’nde sergileyecek. 2000 yılından itibaren resim yapmaya başlayan ve şu ana kadar 250 eser üretmiş ressam Kaplan, “Düş Yolculuğu” adını verdiği sergiyle Yalovalıların sanat açlığını dindirmiş olacak.

“Resimlerim benim çocuklarım”

Yalova’da gerçekleştireceği ilk resim sergisinde hakkında duygu ve düşüncelerini Yalova Gazetesi ile paylaşan Ressam Kaplan, “Duygularıma mesafem var. Yalnızca resmimde yaşıyorum çünkü , “Resimlerim benim çocuklarım… Onlar benim hayattan haz almamı sağlıyor. Bu kaosun içeresinde savrulup gitmemi önlüyorlar. Yalova’da düzenlediğim kişisel resim sergim için zihnimdeki bu tutkunun içimde büyük bir heyecan var. Sanatçı bir Cumhuriyet kadını olarak 100. Yıla ulaşmanın verdiği gurur ve mutlulukla 100. Yıla ithafen soyut çalışmalarla hazırladığım “Düş Yolculuğu” modern soyut tarzda çalışmalarımın yer aldığı resim sergimde buluşmak dileğiyle” ifadelerini kullandı.

yalova-ressam-sergi-kent-muzesi-sanatci-kultur (3)Ressam Nurşen Kaplan Kimdir?

10 Kasım’da Eskişehir’de doğdu Esnaf anne ve babanın kızı. Resim yapmaya olan ilgisi küçük yaşta başladı. Çocukluğunda yaşıtlarıyla oyunlar oynarken sokaktan taş, tuğla, cam kırıkları, ot ve çamur gibi malzemeler ile değişik şekiller yapmak daha fazla ilgisini çekti. İlkokul sıralarında resim öğretmeninin derste portresini çizmesi ile resim yeteneği öğretmeni tarafından kısa sürede keşfedildi. Ailesinde sanatla uğraşan tek kişi. Resim yapma konusunda ailesinin o yaşlarda onayını ya da beğenisini almadan gizli saklı çizimleri yapmaya devam etti. İnsan yaşamı ilgisini çekiyordu. Çizdiği resimlerde daha çok yaşamın hüzünlü yanını yansıtmaya çalışıyor ve Kadın, çocuk, savaş, barış, geometrik şekiller ile bütünleşen resimler yapıyor. 2014’te ÇOMÜ ÇAN MYO “Mimari Dekoratif Sanatları bölümüne” girdi. İlkokul sıralarından itibaren gelen resme olan isteği Üniversitede de devam etti. Okuduğu bölümde öğretim görevlisi Ayhan Taşkıran tarafından resim yapmaya olan ilgi fark edildi ve resim eğitimi alması ve okuması konusunda fikir yönlendirmeleri oldu. 2016’da Kayseri Erciyes Üniversitesi “Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümünü “kazandı. Bir taraftan mimar olma hayalinin daha ağır gelmesi üzerine tercihimi mimarlıkta yana kullandı. 2016’da Haliç Üniversitesi İç Mimarlık bölümüne girdi. Haliç Üniversitesi Mimarlık Yüksek Lisans eğitimime devam ediyor. Mimarlık eğitiminin yanında Kübist olarak adlandırılan tarzda tablolara olan merakı gelişti. Bu amaçla portreleri aynı kare içerinde birden fazla ters-düz insanların ön görünüşünü geometrik şekiller ile birlikte çizmeye başladı. Sanat serüveninde adım adım ilerliyor. Her ay için bir resmini Eskişehir Sanat Derneği’ne gönderiyor.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.