SALMAN’DAN GÜNDEM YARATAN AÇIKLAMALAR.. ‘YARI YOLDA BIRAKILDIM, 240 BELEDİYENİN YARISINI KAYBEDECEĞİZ’

SALMAN’DAN GÜNDEM YARATAN AÇIKLAMALAR.. ‘YARI YOLDA BIRAKILDIM, 240 BELEDİYENİN YARISINI KAYBEDECEĞİZ’
Yayınlama: 15.09.2023
A+
A-

Önceki Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, Tiviport Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Özdal’a önemli açıklamalarda bulundu. Geçtiğimiz 14 Mayıs’ta yapılan milletvekilli seçimlerine ilişkin konuşan Salman, Kılıçdaroğlu’nun onayıyla belediye başkanlığından istifa ettiğini ancak Yalova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tahsin Becan’a söz verildiği için yarı yolda bırakıldığını belirtti.

Salman, Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde, eşi Dilek Salman ve avukatı Deniz Baykal ile birlikte CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştüğünü ve Kılıçdaroğlu’nun onayı olması durumunda belediye başkanlığından istifa edip milletvekili adaylığına başvurmayı planladığını belirtti. Bu konuda Kılıçdaroğlu’nun onay verdiğini ve CHP genel başkan yardımcılarının da olumlu görüş bildirdiğini ifade etti.

‘BENİ UYARAN MİLLETVEKİLİNİN DEDİĞİ ÇIKTI’

Kılıçdaroğlu’nun onay verdiğini, genel başkan yardımcıları Engin Altay ve Engin Özkoç’un da olumlu görüş bildirdiğini anlatan Salman, “Hatta Ali Mahir Başarır bana, Ankara’da ev tutana kadar bende kalırsın” dedi. Ancak bu süreç içinde bir milletvekilinin kendisine, “Kocaeli (Gebze) Yalova ve Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlarını milletvekili yapacaklar. Kılıçdaroğlu’na güvenme, bu işte bir tezgah var” şeklinde uyardığını söyledi. Salman, şöyle devam etti” beni uyaran milletvekilinin dediği aynen çıktı. Benim yerime listeye koydukları Yalova Milletvekili Tahsin Becan, 20 yıldır CHP’nin kapısından içeri girmemiş biri. Ayrıca, FETÖ’nün bankası Bank Asya’ya Yalova Ticaret ve Sanayi Odası’nın parasını aktardığı için, terör örgütüne yardım etmekten 9 ay 10 gün hapis cezası almış bir kişidir. Seçimden önce genel başkan yardımcısı Muharrem Erkek’e bu bilgi iletilmesine rağmen, Becan partimizden milletvekili oldu. CHP’de partiyle ilgisi olmayan paralı isimler, bu dönem milletvekili oldu. Mesela Giresun’da da CHP’nin kapısından girmemiş Gezmiş Holding Yönetim Kurulu Başkanı’nın karısı Elvan Işık Gezmiş’i de milletvekili yaptılar” dedi.

‘HİSARCIKLIOĞLU’NUN ETKİSİYLE GERÇEKLEŞTİ’

Salman, ayrıca CHP’nin milletvekili aday listelerinde partilerle ilgisi olmayan zengin kişilerin yer aldığını ve bu durumun TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun etkisiyle gerçekleştiğini iddia etti.

Vefa Salman, kurultay sürecine de değinerek, kurultayın 4 Kasım’da yapılacağını ileri sürdü.

Kılıçdaroğlu’nun partinin başında olması halinde 240 belediyenin yarısını kaybedeceklerini ve CHP üyelerinin üçte birinin sandığa gitmeyeceğini ileri süren Salman, “Kılıçdaroğlu olduğu sürece Z kuşağının tamamının oyunu kaybederiz” diye konuştu.

Vefa Salman, “Millet yirmi yıldır AKP’den bıktı artık değişim bekliyor ama CHP’nin statükosundan da bıktı. Bu değişim beklentisi CHP içinde geçerli. Milletin isteği bu yönde” şeklinde konuştu.

GENEL SEKRETERLİK TEKLİFİ

Son olarak, İnegöl’de CHP’nin Büyükşehir Adayı Mustafa Bozbey’in kendisine seçilmesi halinde Bursa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterliği teklifinde bulunduğunu belirten Salman, ancak şu an için öyle bir düşüncesi olmadığını ancak Parti Meclisi üyeliği düşündüğünü ifade etti.

 

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.